0

ТОП самих невибагливих рослин

ТОП самых неприхотливых растений

Хтось придбав собі дачу, комусь дістався гарненький будиночок у спадок (пощастило, вітаємо!). Але не всі, що ступили ногою в свої нові володіння, готові день і ніч виконувати на них клопітку, трудову повинність. Ну не всі! Проте, всі хочуть приїхати, розслабитися і відпочити в затишному красивому місці, що поширює приємні, «смачні» аромати. Посидіти під навісом з газеткою, послухати, як цвірінькають пташки, спостерігати як бджілки з метеликами перелітають з куща на квіточку, з квіточки на вишеньку. Так що ж робити? Як же вибратися з цього замкнутого кола? Що потрібно зробити, щоб докладаючи мінімум зусиль, отримати максимум задоволення?

Ця стаття допоможе Вам.

Хоста

Хоста

Вся принадність цієї рослини, що воно має солідний, презентабельний вигляд з самої ранньої весни і до пізньої осені, навіть коли рослина не цвіте. Квітка трошки нагадує лілію, забарвлення варіюється від білого до фіолетового кольору. Хости ростуть і розростаються на одному місці кілька років. Декоративне листя саме по собі вже створює «ошатний» настрій на вашій ділянці. Величезна кількість сортів хости, дозволяє вибрати форму, колір і розмір листочків, які вам найбільш сподобалися і підійшли по дизайну. Стильно виглядають і доповнюють різні кольорові композиції. Крім того, що хоста красива, вона дуже невибаглива, ідеально почувається на затінених ділянках, спокійно (але трохи гірше) переносить спеку і сильне зниження температури (не вимагає укриття на зиму).

Астильба

Астильба

Від вас буде потрібно тільки висадити цю рослину, далі вона сама про себе подбає. Астильба буде цвісти і радувати вас багато років, а бонусом буде і те, що коренева система рослини, блокує ріст бур'янів. Цвіте з червня і аж до вересня, квітки нагадують пишні, різнокольорові (червоні, фіолетові, рожеві, білі) кісточки. Не вибаглива, не потребує сонячних променів, прекрасно себе почуває в напівтіні (розрідженій), але любить, щоб грунт був вологий.

Півонія

Півонія

Дуже велична і потужна рослина, має незаперечний авторитет серед садівників. Неймовірна кількість сортів і різноманітність кольорової гами, зробили її улюбленицею ландшафтних дизайнерів. Рослина витримує посуху, перегрів і морози. Крім того, що півонія цвіте тривалий час, прекрасно пахне, вона ще і не потребує щорічної пересадки - на одному місці росте до двадцяти років. Але все-таки рекомендують омолоджувати (пересаджувати) чагарник кожні п'ять років. І наостанок, важлива і приємна інформація - півонії прекрасно себе почувають і розмножуються навіть на клумбах, які катастрофічно заросли бур'янами (це те, що нам потрібно!).

Ірис

Ірис

Квіти ірису нагадують зграйку дивовижних, казкових персонажів. І як за помахом чарівної палички ці екзотичні рослини починають вискакувати з-під землі, вже на початку весни. Налічується велика кількість різновидів цієї рослини - від мініатюрних і до велично-високих сортів. Для наших широт прекрасно підходить сибірський ірис. Він добре зимує, його не потрібно підв'язувати, і у нього відмінне «сибірське здоров'я» ( з імунітетом до хвороб). Іриси люблять світлі, незатемнені ділянки саду, люблять зволожений грунт. І що знову грає вам на руку - не люблять прополку і розпушування (коріння знаходяться близько до поверхні).

Лілейник

Лілельник

Дуже невибаглива рослина, прекрасно переносить перепади температури повітря. Любить сонячну погоду, але бажано, щоб грунт залишався вологим. Володар різного відтінку суцвіть, якими густо усіяні квітконоси. На кожному квітконосі може бути до п'ятдесяти бутончиків. Кожна квіточка, проживає дуже коротке життя (один день), але за рахунок того, що бутончиків багато, створюється ефект безперервного цвітіння. У народі ходить легенда, що якщо до лілійників доторкнутися, то він обов'язково принесе удачу, а горе і печалі назавжди покинуть ваш будинок.

16.07.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.