0

Квіти, які будуть говорити про Ваші почуття весь сезон

Подарок на день влюбленных

Наближається чудове і романтичне свято - День всіх закоханих. Щасливі пари посилають один одному багатозначні погляди, повітря заряджене любов'ю і щастям.

Безумовно, на день Валентина, хочеться подарувати і побалувати своїх улюблених чимось вишуканим, вийти за рамки традиційних подарунків (зрізаних букетів) або всіляких «тематичних» дрібничок. Після свята, як правило, букети в'януть, а листівки, сердечка переселяються в більш затишні місця або порошаться на полицях.

Можливо, все-таки краще подарувати квіти, які максимально продовжать приємні спогади про цей незабутній день, і будуть цілий сезон цвісти і наповнювати ароматом ваші оселі і прикрашати сади? Почнемо з класики.

Червоні троянди


Ще за часів Вікторіанської епохи, даруючи або посилаючи троянди, закохані ділилися своїми почуттями і потаємними бажаннями - це був, напевно, єдиний і незаперечний символ любові, бажання і пристрасті. Саме тому червону троянду ще називають і Королевою троянд.

  • Black Magic. Займає лідируюче місце серед продажів, бутони мають темно-бордовий, гранатовий відтінок. При певному освітленні створюється ілюзія, що квітка чорного кольору. Але це тільки ілюзія, так як в генетичному типі троянд немає генів (пігментних), які можуть пофарбувати троянду в цей колір. Квіти троянди виглядають приголомшливо, пелюстки при розкритті мають красиву вигнуту лінію, аромат ніжний. Саме тому в Баден-Бадені (2000 рік) цей сорт завоював звання «Золота троянда».
  • Red Naomi. Колір бутонів троянди - від ідеально-червоного до насичено вишневого відтінку, краї пелюсток зігнуті і підфарбовані в чорний колір. Структура квітки - ніжна оксамитова, аромат - солодкуватий. Це приголомшлива троянда, у якої таке велике суцвіття і неймовірна кількість пелюсток. Ще один приємний нюанс - в порівнянні з іншими сортами, у неї мінімальа кількість шипів. Сорт Ред Наомі дуже часто використовується при декоруванні саду, не менше він прекрасний і в дизайнерських квіткових композиціях.
  • Sophia Loren. Як і чудова італійська актриса - сорт приваблює неймовірною красою і вражаючою витонченістю. Бутони троянд яскраво-червоного кольору, з інтенсивно малиновим відтінком, вони виділяють сильний і солодкий аромат.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Амариліс та гіппеаструм


Амаралліс. Прекрасна квітка, палітра фарб - від білого і до яскраво разових відтінків. Чимось нагадує лілію (садову), і здатна прикрасити і наповнити чудовим ароматом не тільки будинок, але і садові клумби.

Гіппеаструм (сімейство амарилісових). Одна з найбільш поширених цибулинних рослин для прикраси будинку, веранд, терас і т.д., налічує приблизно вісімдесят видів.

До 1954 року гіппеаструм часто називали амарилісом. Але на МБК була дана рекомендація, щоб вид Амарилліс (прекрасний) ставився виключно до роду амариліс. Він трохи менший гіппеаструма, і не має такого величезного розмаїття гібридів.

Сорти, які красиво ілюструють свято Закоханих:

  • Park Fire простий. Суцвіття вогненно-червоне. Багаторічник часто використовують для створення квіткових композицій. Прекрасно росте не тільки в домашніх контейнерах, а й на присадибних ділянках.
  • Liberty Простий 24/26. Великі, багряно-червоні квіти дуже нагадують язики яскравого полум'я. Квітка вже сам по собі, виглядає як повноцінний, шикарний букет.
  • Dark Red Простий 24/26. Суцвіття величезні, і неймовірної краси. Колір - інтенсивно вишневий, біля горла, відтінки стають ще темнішими, що в контрасті, з золотими тичинками виглядає просто по-королівськи. Ідеальний не тільки для створення квіткових композицій, але і для прикрас веранд, лоджій і т.д.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Гладіолуси


Є одна відома легенда. Римський воєначальник взяв у полон двох воїнів-фракійців, і розпорядився віддати їх в ряди гладіаторів. Потім наказав вірним і хоробрим друзям провести між собою бій. Але всупереч наказу, двоє друзів не стали між собою битися, а просто підійшли один до одного і обнялися. Тоді воєначальник наказав їх вбити. Як тільки воїни впали, з їх мечів тут же з'явилися гладіолуси. Ось з тих пір і понині, цей «меч воїнів» вважається символом відданості, товариства, вірності і дружби.

Гладіолус – це імпозантний, високорослий красень, який чудово прикрасить квітучий сад, додасть в нього шарм і вишуканість. Флористи і ландшафтні дизайнери дуже часто його використовують в своїх чудових роботах. Особливо ці квіти асоціюються з дитинством, зі святом знань - 1 вересня.

Сорти в святковому забарвленні:

  • Zwart. Квіти великі, насиченого бордового кольору, серединка - біла. Виглядає на клумбі по-царськи, в дизайнерських букетах виглядає дуже урочисто.
  • Fire Frizzle. Вогненно-червоні квіти, настільки яскраві, що створюють ілюзію палаючого смолоскипа. Пелюстки густо-хвилясті, гофровані.
  • Amanda Mahy. Квіти - яскраво червоного, лососевою кольору, з рожевими вкрапленнями всередині суцвіття. Добре виглядає як поодиноко, так і в композиції з іншими квітами.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Лілейник


У старовинних повір'ях він називається «квіткою радості», після дотику до якого, люди назавжди позбавлялися від печалей і прикростей. Для цього потрібно тільки було доторкнутися до квітки і вдихнути його чудодійний запах.

А в стародавньому Китаї, жінки, які хотіли подарувати чоловікові сина, в поясах носили квіти лілейника, саме тому він ще вважається і символом щасливого материнства.

В своїй колекції лілейники налічують понад 800 видів, і неймовірне число відтінків. Одні з ефектних сортів:

  • Indy Rhapsody. Суцвіття рожевого, густо-малинового кольору, горло - з жовтувато-зеленим відтінком. Лілейник відмінно виглядає з хостами, трояндами, флоксами. Його часто можна «зустріти» в міксбордерах, при оформленні декоративних водойм.
  • Chicago Blackout. Дуже величний сорт. Він нагадує нічний Чикаго (місто, в честь якого він названий) - яскравий, експресивний з неймовірною кількістю вогнів. Суцвіття темно-червоне, практично чорне. Горло жовте, до якого стягуються червонуваті смужки.
  • Лілейник Little show stopper (бордюрний). Квіти червоно-рожеві, напівмахрові. Добре приживається в контейнерах, на клумбах і природно відмінно виглядає біля бордюрів.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Лілії


Лілії - символ чистоти, царственності, воскресіння і спокою. Серед вишуканих сортів можна виділити:

  • Red Twin махрова. Квіти червоні, а пелюстки другого ряду дуже незвичайні - вони нагадують помаранчеві язички полум'я, які прагнуть до центрального темного центру, і там гаснуть. Підходять як для створення букетів, так і для декоративного оформлення ділянки.
  • Sorbonne Орієнтальна 12/14. Рослина з найніжнішим рожевим суцвіттям, краї якого обрамляє витончений білий кант. Аромат дуже сильний і стійкий. Використовується для декорування ділянок і в букетних композиціях.
  • Fastrada ОТ гібрид. Квітки великі, білі, пильовики - притемнені, аромат - ніжний. Використовується в букетах, і в ландшафтному дизайні.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Фрезія


Фрезія – символ довіри і вічної молодості. Її хода почалася з королівських клумб, тому раніше її могли придбати тільки люди «блакитної» крові - аристократи.

У фрезії дуже витончена форма і дивно тонкий аромат. Саме тому її здавна використовують в парфумерії.

Колірна палітра рослини величезна - від білих відтінків і закінчуючи фіолетовими забарвленнями. Дуже часто зустрічається і комбіновані кольори.

Вирощувати цю дивовижну квітку можна як вдома (в контейнерах), так і на присадибній ділянці.

  • Фрезия полная Red. Прекрасні квіти, які манять неймовірно привабливим ароматом. Квітки червоного кольору, рясно посипані по рослині.
  • Фрезія Red Проста. Прекрасна багаторічна рослина. Фрезія Red Проста вражає своєю красою з першого погляду. Квіточка невелика, до 6 сантиметрів в діаметрі, має вигляд невеличкої вирви. Пелюстки широкі, яскраво-червоного кольору з акуратною жовтою плямою ближче до центру квіточки.
  • Фрезія повна Rose. Дуже милі квіти з насиченим приємним ароматом, який широко використовується в парфумах. На рослині розташовані невеликі суцвіття рожевого відтінку, на тлі інших квітів, фрезія виглядає чудово.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Півонії


Півонії - одна з найбільш ароматних і колоритних весняних квіток. Символ романтизму і процвітання. Колірна палітра - величезна. Від однотонних кольорів - до комбінованих. Чудово виглядає як в одиночних посадках, так і в невеликих групових.

  • Півонія трав'яниста Adolphe Rousseau (Адольф Руссо). Багаторічна рослина середнього терміну дозрівання. Період цвітіння досить рясний і тривалий. Сам кущ півонії з міцними пагонами у висоту досягає 90-95 см. Листя темно-зеленого кольору, з червоними вкрапленнями. Махрові бутони в діаметрі 14-18 см, фіолетово-червоного кольору, з жовтими тичинками.
  • Півонія трав'яниста Pink Hawai Coral (Пінк Гаваї Корал). Прекрасна напівмахрова квітка, дана рослина має красиву форму квітки діаметром 16 см, іноді і 20 см. У висоту рослини досягає 1 метра, частіше, як правило, 80 см. Цвітіння відбувається на початку травня, ця квітка неодмінно зачарує, Вас своїм цвітінням, вона після повного відкриття трохи змінює свій колір.
  • Півонія трав'яниста Early Scout (Ерлі Скаут). Декоративна, дуже популярна серед садівників багаторічна рослина. Цвітіння дуже довге, в травні - приблизно 20 днів, висотою кущ - до 50 см. Півонія трав'яниста, невибаглива в своєму догляді. Квіти поодинокі, діаметром 20-25 см.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Калла


Калла - символ сімейного благополуччя і щастя. Забарвлення може бути білого, жовтого, пурпурного, рожевого, кремового і др.цветов. Зустрічаються сорти, в який поєднане відразу два кольори, які плавно перетікають одна в одну.

Рослину можна висаджувати вдома в декоративні контейнери, а також на відкритих садових ділянках.

  • Калла Bordeaux Red чарівний. Витончена квітка, яка користується великим попитом як у садівників, так і в флористів. Їх можна вирощувати у вазоні і в саду. Квітки розміщені на довгому стеблі, вони вкриті прикореневими листям яскравого зеленого кольору довжиною від 6 до 11 сантиметрів, а в ширину 5-11 сантиметрів.
  • Калла Red Alert 12/14. Багаторічна трав'яниста рослина. Листя світло-зеленого кольору, з рідкісним білим крапом і восковим блиском. У висоту цвітонос досягає до 55 см. Квіти яскравого червоно-оранжевого забарвлення, з рівними округлими краями, які за формою нагадують келих.
  • Калла Majestic Red 12/14. Спокусливо красива і приваблива калла. Уже з першого погляду Калла Majestic Red приваблює своїм вишуканим і прекрасним червоно - малиновим кольором.
Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

Глоксинія


Чи означає «Любовь з першого погляду». Глоксинія символізує чесність, духовність, і довгу любов.

Бульбова культура з бархатистими листям, забарвлення воронкоподібних квіток - від білого, блакитного і до найтемніших, насичених тонів (пурпурний, фіолетовий). Форма квітки нагадує дзвіночок, аромати у квітки - від перцевого і до квіткового. Висаджуються квіти вдома, в декоративні горщики і ємності.

Подарунок на день закоханих
Подарунок на день закоханих

11.02.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.