0

Квіти, які ефектно доповнюють газон

Цветы, которые эффектно дополняют газон

Зелений газон, вже сам по собі, є чудовою прикрасою для приватних будинків, садів, парків, і т.д. Але набагато яскравіше і ефектніше він буде виглядати, якщо його Доповнити і «розбавити» і іншими декоративними рослинами.

Почнемо з квітів

Відмінно на газоні виглядають клумби з цибулинних рослин (гіацинти, тюльпани, нарциси, крокуси та ін). Форми можна придумувати різні, все залежить від вашої фантазії. Висаджувати квіти потрібно групами, і бажано не переборщити з кількістю видів квітів, в ідеалі їх повинно бути не більше двох. З огляду на те, що клумба буде формуватися на газоні, то від неї потрібно зробити відступ. Розраховувати відстань потрібно так, щоб газонокосарка не зашкодила або не зрізала квіти. Цей проміжок можна закласти камінням, цеглою, вузькою смужкою бруківки, або просто землею.

цветы для клумбы
Клумба на газоні
Яскрава клумба

З однорічних квітів добре буде виглядати на газоні лобелія. Її темно-синє суцвіття буде ефектно виділятися, і дуже прикрашати Ваш газон. Так само гармонійно будуть виглядати жоржини, гвоздика Шабо, братки т.д.

Однорічник для газону
Квіти для клумби

Кустарники

Окрім того, що кущіпрекрасно будуть декорувати вашу галявину, вони зможуть послужити і живоплотом. Бажано вибирати сорти, які мають червоне, багряне, фіолетове, золотисте забарвлення.З квітучих ми порекомендуємо пієріс, бузок, Цеанотус, спірея та ін. З вечнознелених кущів можна вибрати тису, ялівець, кипариси, ялини. Уявіть собі, як гарно виглядатиме зелений кущ восени, на тлі золотого опалого листя. І нарешті, улюбленці ландшафтних дизайнерів – плодові кущі. Вони органічно «впишуться» у вашу галявину і створять неповторний колорит на ділянці. Чого тільки вартий вовчоягідник, червона калина, або немов покриті памороззю сині ягідки жимолості і багато інших.

декоративний газон
Рослини для газону
Кущі для газону

Декоративні трави

Оскільки вони є «вихідцями з природи», то прекрасно приживаються, не вимагають особливого догляду. Колірна гамма і відтіночність трав дуже багатолика. І дозволяє не тільки прикрасити ваш газон, але і додає деякої таємничості. Чого тільки варта імперата циліндрична (Imperata cylindrica). Червоно-зелене листя рослини, немов вогники, будуть зігрівати вас протягом усього сезону. Щоб ця краса не в'яла, її потрібно часто і якісно поливати.Ковила волосиста Шелест ніжних колосків, при подиху вітру, нашепче вам якусь романтичну історію, і перенесе в стародавні часи. Рослина степова, тому частих поливів не любить. Ожика сніжно-біла. Жовтизна листя, асоціюється з відблисками сонця, і на смарагдовому газоні буде виглядати дуже гармонійно. Як і будь-яка декоративна трава, ця рослина не вимагає особливого догляду.


Декоративна трава
Трава для декорування газону
Трава для декорування клумб

Прекрасно на вашій ділянці будуть виглядати багато різновидів осоки, луговик дернистий, вейник гостро квітковий і багато інших декоративних трав.

Оформлення клумб за допомогою декоративної трави
Декор травою на клумбі

Дерева

Дерен китайский. Рослина дуже декоративна, протягом трьох сезонів, буде вражати вас своєю дивиною. Навесні - білими квітами, влітку - на ній з'являються червоно-рожеві ягідки (схожі на малину), ну а восени - листя набувають вогненно-червоного забарвлення. Акация. Текстурна листя і пишне біле суцвіття, наповнять вашу ділянку не тільки неймовірними пахощами, а й зачарує своєю пишністю і витонченістю.Тисове дерево. Однією з переваг є, те, що це вічнозелена рослина. Дуже часто її використовують як живопліт, створюють садові лабіринти, та й в одиничному вигляді, тисове дерево виглядає дуже благородно і «породисто».

Дерен китайский
Акація декоративна
Тисове дерево

З дерев, ландшафтні дизайнери, рекомендують висаджувати суничне дерево андраховидне, грушу іволистну, декоративні ялини. и т.д.

Засипані острівці

Будуть дуже стильно і «фірмово» виглядатиме на газоні. Ось тут і зможе розгулятися ваша фантазія. Острівці можна засипати галькою, корою, мармуровою крихтою, камінням і т.д. Тільки під засипку рекомендують покласти лутрасил - він запобігає появі бур'янів. З рослин, звичайно ж, хвойники, декоративні чагарники і квіти.

створити засипаний острівець
засипані острівці

06.04.2020

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.