0

Чарівниця петунія

Петунії

Ви хочете щоб Ваш балкон став квітучим садом? Щоб альтанка надихала своєю красою і витонченістю, а клумби Вашого саду стали чудовими яскравими острівцями між грядок з картоплею і томатами? Навіть найменший балкон може стати улюбленим місцем для відпочинку, а допоможуть Вам у цьому невибагливі і чарівні Петунії, барвисті і яскраві, що виділяють неповторний тонкий аромат.

Сьогодні дуже модно оформляти квітники петуній у вигляді миксбордеров і підвісних кошиків, визнав, кашпо, діжок. Стане в нагоді і старий посуд - в неї теж можна посадити петунії і цей маленький квітучий оазис завжди підніме Вам настрій. Навряд чи знайдеться хоча б ще одна квітка, що володіє таким розмаїттям форм і відтінків всіх кольорів веселки.

Ось кілька секретів, які допоможуть Вам милуватися пишним цвітінням петунії протягом усього літа:Придбати насіння петуній

1. Пересадка розсади. Висаджувати петунію краще ввечері або в похмурий день, попередньо полив її водою, в спеціальну грунтосуміш для квітучих рослин, змішану з гідрогелем. Він володіє унікальною здатністю поглинати і утримувати воду, що особливо важливо для квітів висаджених на вулиці. Гідрогель треба приготувати заздалегідь і використовувати вже набряклі в воді гранули, змішуючи їх з грунтом з розрахунку 1 л гранул на 5 л грунту.

2. Полив. Дорослі петунії люблять досить рясний полив, хоча короткочасний недолік вологи переносять нормально. Вода не повинна застоюватися в контейнерах для уникнення зараження «чорною ніжкою» (грибкове захворювання при якому стебло рослини чорніє і загниває). З метою запобігання захворювання ми рекомендуємо профілактично пролити розсаду після пересадки Превікуром (10 мл на 6-7 л води).

3. Добрива. «Поїсти» петунії дуже люблять. При пересадці в контейнери радимо використовувати Вам гранульовані добрива (їх додають в грунт при посадці). Під час цвітіння - чергувати кореневі підживлення (рідкими добривами: Біопон, Агрекол, Майстер колір,) і позакореневе підживлення добривами для квітучих рослин (Флоровіт, Роял, Араміс) кожні два тижні. Добре петунії реагують і на застосування стимуляторів росту (наприклад Епін). Вони підвищують стійкість до перепадів температури і інших несприятливих факторів, допомагають відновлювати цвітіння у рослин, які постраждали від хвороб або неправильного догляду. Застосовувати стимулятори потрібно разом з добривами. Як правильно це робити Вам порадять продавці-консультанти Агроцентру «Свiт Рослин».

4. Як продовжити цвітіння? Одним із секретів рясного і тривалого цвітіння петунії є видалення відцвілих квіток і насіннєвих коробочок, щоб рослини не «відволікалися» на їх визрівання, а продовжували закладати бутони. Кущові петунії, які ростуть в горщиках на балконі, можна простимулювати до пишного цвітіння шляхом простої стрижки: обрізати батоги на половину довжини, гарненько полити і підживити. І через один-два тижні петунії порадують Вас пишною свіжою зеленню і великою кількістю квітів.

Квіти - це джерело натхнення, радості і непередаваного настрою. Додайте в своє життя трохи яскравих фарб, а Петунії з радістю розкриють свої обійми всім, хто цінує їх

красу.

03.04.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.