0

Всі на картоплю!

Картопля відварна, картопля печена, запіканка з картоплі, рагу з картоплі, картопля смажена, одним словом, якщо в будинку немає картоплі - їсти нічого! І, звичайно, ж усіма улюблена картопля має ряд корисних властивостей: ну по-перше містить вітамін С, але щоб він зберігся при варінні, обов'язково кидати бульби в киплячу воду. Печена картопля разом зі шкіркою «в мундирі» допомагає впоратися з підвищеним артеріальним тиском. Запорука гарного врожаю - якісний і здоровий посівний матеріал.

 

Всі сорти картоплі мають різні столові якості: одні ідеально підходять для ароматного пюре, інші для хрусткої картоплі фрі. Ще один важливий момент, - сорти необхідно вибирати різні за скоростиглістю. Це зменшує ризик зараження рослин хворобами. Але як би хороший не був сорт, він не дасть очікуваних результатів, якщо у Вас неякісний насіннєвий матеріал. Тому купуйте посадковий матеріал в спеціалізованих магазинах і розплідниках, які можуть надати Вам сертифікати якості.

 

У цьому сезоні Агроцентр Світ Рослин пропонує Вам посадковий матеріал картоплі, сорти якого ідеально підходять для кліматичних умов України. Це сорти картоплі 1 репродукції вирощені в Україні з голландської еліти.

 

Електра

Середньостиглий сорт картоплі, дає високий урожай, має яскраво виражені великі бульби світло жовтого кольору. Картопля столового призначення, придатна для миття і дуже добре зберігається. Сорт картоплі Електра стійкий до захворювань: ризоктоніоз, фітофтороз листя і бульб, а також має високу стійкість до парші.

 

Христина

Чудовий ранній сорт картоплі. Бульби темно-червоного кольору, красивої овальної форми. Сорт дає стабільно високий урожай. Відрізняється прекрасними смаковими якостями і добре зберігається протягом тривалого періоду. Справжня знахідка для дачника! Сорт Христина стійкий до різних захворювань бульб, таких як: ризоктоніоз і парша звичайна. Це заощадить Вам час на додаткових обробках. І при цьому Ви отримаєте стабільно високий урожай!

 

Бернадетт

Сорт столового призначення, призначений для тривалого зберігання, що не розварюється при варінні. Головні переваги - сорт стійкий до посухи, механічних пошкоджень, до хвороб бульб, таких як чорна ніжка, парша звичайна, фітофтороз.

 

Обробка картоплі перед посадкою

 

З метою економії часу картоплю можна обробити перед посадкою від хвороб і шкідників (Селест Топ, Престиж, Тирана). Пам'ятайте, що обробляти можна тільки цілі бульби, і вживати в їжу молоду картоплю, не раніше рекомендованих на упаковці термінів. Ще одна важлива порада, щодо внесення добрив, азотні добрива можна вносити тільки до фази «змикання бадилля», це коли крони сусідніх кущів торкаються один одного. Інакше картопля буде погано дозрівати і погано зберігатися. На цьому етапі краще внести органічне добривоГумісол.

 

Успіхів Вам на городньої грядці і гарного врожаю картоплі!


Картопля

10.03.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.