0

Всесезонний квітник своїми руками

Всесезонный цветник своими руками

Добре, коли в житті є те, що приносить спокій, комфорт, наповнює душу теплом, гармонією, і радує око. Створення всесезонного квітника - це дуже ефективний шлях до досягнення гармонії Вашого внутрішнього світу і саду, а так само прекрасне рішення для людей, які не готові проводити на грядці багато часу, але дуже хочуть, щоб їх сад цвів цілий рік. Для цього потрібно лише висадити цибулини восени, і Ви зможете отримати бажане без особливих клопотів.

Садівництво - це приємна творчість, праця, яка приносить задоволення і радість, всі Ваші зусилля того варті.

Для створення всесезонного квітника потрібно врахувати ряд важливих і взаємозалежних факторів. Ці критерії впливають на вибір рослин.

Що необхідно врахувати при плануванні всесезонного квітника?

В першу чергу потрібно розподілити рослини по групах, відповідно за такими ознаками:

  • час цвітіння;

  • швидкість цвітіння і зростання;

  • висота і обсяг;

  • схожість вимог з поливу, освітлення, грунту;

  • потреба в сонце.

 Квітник

Даний перелік не є вичерпним. Також не варто забувати про кліматичні особливості регіону, в якому ви живете. Так, наприклад, квітники з хвойними рослинами добре розміщувати в місцях з більш помірним кліматом.

Після того, як Ви врахували все вищесказане, переходьте до створення ескізу клумби. При створенні малюнка визначте наступне:

  • бажану колірну гаму;

  • форму рослин: великі, маленькі, високі, низькі і т.д .;

  • місце розміщення: горизонтально, вертикально, кутове розміщення і т.д;

  • розмір квітника.

Робота над ескізом приємний, творчий, і при цьому, не менш відповідальний момент, ніж урахування кліматичних умов.

 Ескіз клумби

Розмір квітника - на Ваш розсуд, але бажано, щоб кожна рослина, тобто кожен колір палітри в Вашому ескізі, була помітна і мала досить місця.

Існують різні хитрощі, для того щоб загальна картина квітника виглядала насиченою, об'ємною і яскравою. Наприклад: кутове розміщення квітника, клумби по контуру будинку, вазони з переміщенням на стіни і т.д.

Зробивши картинку клумби з урахуванням всіх розмірів, Ви зможете побачити, якою буде Ваша ділянка після втілення Вашої ідеї в реальність.

Існує безліч комбінацій всесезонних рослин. Зупинимося на найбільш доступних і простих кольорах в зверненні.

Всесезонні рослини

На початку весни вже сходять первоцвіти - проліски, крокуси, медунки, жовта весняна ромашка та інші.

Ці квіти гарні своєю стійкістю, у них ніжні фарби і буйне цвітіння.

Для того, щоб Ваша клумба почала цвісти з першими променями сонця, ці рослини необхідно висадити восени: цибулинки встигнуть зміцнітися і вчасно розквітнути.

У травні цвітуть маргаритки і братки. Вони мають різне забарвлення, і Ви можете обирати в залежності від того, що більше підходить до Вашого квітнику і ділянці в цілому.

В кінці травня самий час прикрасити Вашу клумбу півоніями. Вони - королі цього сезону, квіти, які своєю розкішшю затьмарюють все, заповнюють простір особливим шармом і піднімають настрій. У Вас є можливість вибору кольору - біла ніжність, бордова пристрасть, або будь-який з відтінків рожевого.

Початок літа - відмінний час для ірисів, у всьому їх різноманітті, гірських волошок і трав'яних гвоздик.

У липні і серпні приходить час дзвіночків, флоксів і садових ромашок. Вони чарівні, Ви можете вибрати щось одне або висадити все відразу, обидва варіанти будуть дуже добре виглядати.

 Квіти для клумби

Кінець серпня - час айстр і хризантем, вибравши їх для Вашої всесезонної клумби, Ви зможете милуватися яскравими фарбами майже до кінця вересня.

Крім того, осінній квітник можна урізноманітнити майорами (цінія) і чорнобривцями, які прекрасно уживаються один з одним.

Вибираючи кожну нову квітку для наступного місяця, Ви задаєте тон всьому сезону, і що найголовніше, висадити всі ці квіти Ви можете взимку, а цвісти вони будуть протягом всього року.

Створивши такий шедевр один раз, Ви будете продовжувати творити щороку, тому, що творчість і садівництво - це процеси, які наповнюють життя затишком, а серце щастям.

У Вас попереду ще цілий вересень, тепле бабине літо, а значить, саме час вирішити, в яких фарбах буде всесезонний квітник, створений Вашими руками.

13.09.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.