0

Вигонка гіацинтів до 8 березня

Выгонка гиацинтов к 8 марта

Гіацинт - одна з найпопулярніших цибулинних рослин для вигонки в домашніх умовах. Адже так приємно ранньою-ранньою весною, коли зима наполегливо не здає свої позиції, наповнити будинок яскравими ароматними фарбами у вигляді квітучих гіацинтів.

Вигонка гіацинтів

Тож почнемо:

Для посадки обов'язково необхідний дренаж і поживний субстрат. Рекомендуємо субстрат Флорін, він містить в своєму складі кокосове волокно, яке служить як органічне добриво.

Посадка:

1. На дно вазона 1-2 см кладемо шар дренажу, потім додаємо грунт, цибулину не саджаємо, а як-би «укручуємо» в землю, так щоб 2/3 частини цибулини залишилися над землею. Зверху бажано присипати піском (він не дає загнивати коріння).

2. Ставимо вазони в прохолодне темне місце на 10-12 тижнів при температурі 6-9 °С. «Холодний період» в вигонці гіацинтів обов'язковий. Періодично перевіряємо, щоб грунт не пересихав. Поливати треба обережно, щоб вода не потрапляла в пазухи цибулин, по краю вазона. Коли на цибулині з'являться паростки 5-10 см, необхідно на пару днів перенести в більш тепле приміщення 10-12 °С можна навіть на тиждень.

3. І нарешті, ставимо вазони на постійне місце, як можна ближче до вікна, бажано без протягів, температура для розпускання бутонів бажана 18-20 °С, чим нижче температура тим довше зберігається цвітіння. Тобто мінімум за 4 тижні, до 8 березня необхідно поставити гіацинти на освітлене місце (не з прямими сонячними променями).

4. Коли бутон розпуститься: поливати в міру висихання грунту приблизно раз в 5-7 днів, можна зі спеціальними добривами для квітучих. Земля повинна бути вологою. 

Ласкаво просимо!

15.10.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.