0

Вигонка цибулинних в домашніх умовах

Вигонка цибулинних квітів в домашніх умовах


За вікном зима - лежить сніг, і все білим-біло, а в будинку - весна, розквітають на підвіконнях квіти і радують нас яскравими фарбами. «Як це можливо?» - запитаєте Ви. Для квітникарів, як чарівникам з казки «12 місяців», немає нічого неможливого. Використовуючи нехитрі технології можна з легкістю змусити рослини зацвітати взимку навіть у найлютіший мороз за вікном. Яскрава зимова казка на підвіконні може бути доступною круглий рік.


цибулькові квіти купити



Що таке «Вигонка»?


Перебуваючи у стані спокою, рослини даного виду закладають в цибулинах свої майбутні «органи» - листя, квітконоси. Під впливом таких важливих для них факторів, як температура навколишнього середовища, освітлення в кімнаті, вологість, рослини можуть вийти зі стану сну і зацвісти раніше терміну. З огляду на ці фактори, розроблено нескладну технологію, яка змушує квітнути рослину тоді, коли Ви цього захочете. Ця технологія і називається «вигонка» - процес виведення рослини зі стану спокою і створення оптимальних умов для нормального росту і цвітіння за допомогою застосування спеціальних технік і прийомів.


Вигонка цибулькових квітів


Технологія «вигонки» і загальні рекомендації


Вигонка - це свого роду «обман» сплячої цибулинки. Змінюючи показники температури повітря і режим освітлення, відбувається імітація всіх сезонів річного циклу: осені, зими, весни в прискореному режимі. В результаті виконання послідовних дій, рослина вступає в період вегетації до певного, потрібного нам терміну.

Для вигонки важливо, щоб цибулинка пройшла всі необхідні етапи розвитку:

  • спокій - саме в цей час закладається квітконос;


  • охолодження - знаходження в умовах низьких температур (від -4 до +5); витримка особливо чутливих і теплолюбних видів рослин відбувається при кімнатній, але не надто теплій (далеко від батарей) температурі.


  • укорінення - вазочки з цибулинами потрібно розмістити в темному прохолодному приміщенні, до того періоду, поки в спеціальних дренажних отворах не з’явиться коріння.


  • пробудження - ємності з цибулинами ставлять вже в добре освітлене прохолодне місце, щоб не спровокувати посилене витягування рослини у висоту, а після появи квітконосів урочисто переміщують на світле підвіконня в кімнату.


  • цвітіння - в процесі вигонки дані рослини особливо не страждають від нестачі яскравого сонячного світла, відповідно, для них можуть підійти вікна будь-якої сторони будинку. Зберігання в помірно прохолодному середовищі позитивно впливає на декоративність і допомагає максимально продовжити термін цвітіння. На стан бутонів може негативно вплинути пересушене (через вплив батарей) повітря в будинку, вони можуть засохнути або якість рослин знизиться. Також в період цвітіння важливо уникати пронизуючих протягів і занадто різких перепадів температури. При правильних і максимально сприятливих умовах цвітіння нашої рослини триває один-два тижні.


Купити цибулькові квіти


Правила вигонки

У кожного з широкої різноманітності сортів цибулинних є свої певні терміни цвітіння і нюанси догляду за ними. Але є і загальні правила, суворо дотримуючись яких, приємний і радісний процес вигонки в домашніх умовах Ви зробите безперечно успішним:


  1. Самі цибулинки, які ви будете використовувати для вигонки, обов'язково повинні відрізнятися досить великою фракцією. Вони також повинні бути здоровими, без пошкоджень, щільні, з зовнішньою лускою.
  2. Обирати тільки ті сорти квітів, які придатні для здійснення вигонки в домашніх умовах.
  3. В обов'язковому порядку обробляти цибулини перед посадкою спеціальними засобами, які захистять їх від шкідників і хвороб.
  4. Ретельно дотримуватися послідовності правил вигонки для кожного виду рослини і забезпечити оптимальний догляд в період цвітіння.

Правила вигонки цибулькових

З огляду на вищеописані рекомендації, Ви зможете отримати у своїй квартирі справжнє свято цвітіння рослин, в той час коли на вулиці нічого не нагадує про весняну красу.

28.11.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.