0

Знамениті клумби світу

Знаменитые клумбы мира

Сьогодні ми з вами вирушимо в захоплюючу подорож по найвідомішим, і популярним садам і паркам світу. Ви зможете побачити унікальні квіткові клумби, композиції з неймовірної кількості квітів. Екзотичні пейзажі, ідеї, створені людськими руками, і розумом, можливо, надихнуть вас на створення власного оазису краси і досконалості.

Кейкенхоф

Голландський (королівський) парк, займає загальну площу - до тридцяти двох гектарів! Основна визначна пам'ятка і гордість цього парку - тюльпани. Їх різновидів тут більше семи мільйонів! І серед них є сорти, які розводяться з XVI століття. Кількість клумб, розкиданих серед цієї пишності - сотні. У них зібрано і висаджено величезна кількість квітів і чагарників. Крім тюльпанів, на значних клумбах красуються троянди, орхідеї, нарциси (вирощуються з XVII ст.), Гіацинти, бромелії, антурії і інші рослини. І цілком природно, що над створенням усієї цієї пишноти працює велика команда професіоналів. В одному з садів (Сад натхнення), кожен відвідувач зможе дізнатися, як правильно скомбінувати і оформити клумби, як слід висаджувати цибулини, і як грамотно доглядати за рослинами.


Кейкенхоф


Версальський сад (Франція)

Відвідавши цей комплекс (садово-парковий), ви немов перенесетеся за часів Людовика XIV (Короля Сонця), в епоху бездоганною краси, розкоші і багатства. Ви немов побуваєте в іншому світі. Сади і парки Версаля займають величезну площу (100 гектарів), вони оформлені і доведені до досконалості кращими дизайнерами сучасності. Ще за часів царювання Людовика, було закуплено до чотирьох мільйонів цибулин тюльпанів, а на ті часи вони коштували величезні статки. А коли він бачив на клумбах зів'ялі рослини - влаштовував великий рознос своїм садівникам. У наші дні, Версальський сад став ще сучаснішим і красивішим. По всьому периметру парку можна побачити численні клумби химерної форми. На них розташовуються, звичайно ж тюльпани, гіацинти, нарциси (з цибулинних). Багато багаторічних рослин: простріли, лісові гвоздики, дзвіночки, білі лілії, левкої та ін.


Версальський сад

Сад Чудес (Дубай)

Мабуть, це саме чудове місце на землі. Вражає, що цей оазис досконалості народився в неживих пісках, і що саме приголомшливе - його протяжність 72 кв. км! Зрошення використовується крапельне, а так само з стічних вод. Тут налічується до сорока п'яти мільйонів квітучих рослин, а огорожа (зрозуміло, квіткова) внесена до Книги рекордів Гіннеса. Палітра кольорів рослин налічує до шістдесяти відтінків. По всій території Саду налічується неймовірна кількість клумб, з різними формами, і різної палітрою кольорів. Тут можна побачити клумби у вигляді серця, голок, зірок, всіляких пірамід, автомобілів, павичів і інших різних форм. На жаль, в літню пору Сад Чудес не працює (через дуже високу температуру), в інші пори року, тут налічується до мільйона туристів.

Сад чудес

Сади Бутчарт (Канада)

Ця краса була створена на місці тенісного корту (1926 р), і саме для цього був запрошений японець Ісабуро Кішідо. Цей чудовий майстер (ландшафтний) створював дизайн саду в кращих японських традиціях. Протягом століть спадкоємці роду Бутчарт, удосконалили і доповнювали цей комплекс новими і новими рослинами. І сад, завдяки безперервній турботі та догляду - перетворився на приголомшливе і зачаровує видовище. Передати словами красу квіткових клумб, кущів, струмків, всіляких дерев просто неможливо. Колірна веселка квітучих рослин змінюється від зміни сезонів, а про аромати, які тут поширюються, можна тільки здогадуватися. Уявіть собі - тут висаджено понад 1000000000 рослин (вдумайтеся), а видів і сортів 900! Завдяки таким значним цифрам і створюється ефект безперервного цвітіння. Саме тому сюди з'їжджаються туристи з усього світу, щоб на власні очі подивитися на це диво, чарування і радість природи.

Сади Бутчарт

27.08.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.