0

Що посадити на розсаду в березні

Что посадить на рассаду в марте

Погода за вікном гарна, сніг практично зійшов, пташки цвірінькають, дітки «висипали» гуляти на вулицю, в повітрі пахне весною... Ну ось, перераховані практично всі факти, що підтверджують прихід весни, і ми з великою радістю оголошуємо: Новий сезон відкрито!

І це значить, що все активніше починають проводитися дачно-польові роботи, що все «веселіше» стає біля прилавків спеціалізованих магазинів - всі намагаються придбати насіння вже перевірених культур, або нових, «магічних» (які сусідка порадила), і т.д. і т.д. Нарешті життя «завирувало»!

Насіння на розсаду
Що посадити в березні
Насіння замовити

І так, насіння, ґрунт, контейнери підготовлені, настав час приступати до роботи.

І перед тим, як ви приступите до висівання насіння, ми в черговий раз нагадуємо вам, що:

  • не забувайте культури досвічувати. Світловий день ще недостатньо довгий, а рослини так потребують сонячного світла;
  • дотримуйтесь температурного режиму. В іншому випадку насіння буде «прокльовуватися» повільно, або взагалі не зійде;
  • уважно вивчайте на етикетках інформацію про посівні терміни, про вегетаційний період і т.д.
помідори на розсаду
Коли садити цибулю

Тепер розглянемо культури, які потрібно висаджувати

Перша половина березня

Цветы:


вербена садовая

Вербена. Насіннєвий матеріал висівається не в «важку» гумусну землю, накривається склом або плівкою і виставляється в кімнату, температура - вісімнадцять-двадцять градусів. Далі, до того моменту, як зійдуть сіянці - потрібно зволожувати з пульверизатора, регулярне провітрювання обов'язково.

Через двадцять-тридцять днів (як тільки насіння «проклюнулося»), скло/плівка забирається, і контейнер з розсадою переноситься в більш прохолодне приміщення. Як тільки з'явилися три-чотири справжніх листочки, проводиться пікіровка, потім висаджування в окремі горщики.

петуния


Петунія. Гідна прикраса будь-якого квітника. Чудово виглядає в підвісних кашпо, кошиках, горщиках і т.д. При висіванні насіння, його не потрібно «утрамбовувати» в землю. Досить розсипати по зволоженій землі, і зверху ще побризкати водою. Далі, ємність накривається і залишається в кімнаті з температурою двадцять три-двадцять шість градусів тепла до тих пір, поки насіння не проросте. Дні через три-чотири - температура знижується до вісімнадцяти-двадцяти градусів, а плівка знімається.

Чорнобривці. Напевно, «найнародніша» квітка. Земельна суміш повинна складатися з однакових частин суміші перегною (1), дерну (1), торфу (1), дерну і половини норми піску (0,5). У суміш закладається насіння, і зверху кладеться якась кришечка. Насіння почне «вистрілювати» через п'ять-сім днів. Як тільки з'явилося два справжніх листочки, потрібно приступити до пікіровки. На відкриту місцевість культура висаджується в другій декаді червня.

Ехінацея. Насіннєвий матеріал висівається в землю вглиб на півсантиметра. Проростає насіння ехінацеї досить довго - від місяця до півтора місяців. І до тих пір, поки не з'являться нові паростки, контейнер повинен бути накритий плівкою.

Температурний режим - від тринадцяти до п'ятнадцяти градусів тепла.

Тютюн запашний
Коли садити чорнобривці
Ехінацея вдома

Тютюн запашний. У нього дуже дрібне насіння, при висіванні сильно поглиблювати не рекомендується. Потім ємність, накрита плівкою, залишається в приміщенні з температурою - двадцять градусів тепла. Не забувайте регулярно зволожувати ґрунт. Приблизно через двадцять днів (після появи сходів) плівку знімають і продовжують полив. Посадка в ґрунт - травень-червень.

Овочі:


Огірки, томати – розсада буде висаджуватися в теплиці.

Ріпчаста цибуля. Висівається в тару, наповнену земляною сумішшю в висоту на вісім-десять сантиметрів. Насіннєвий матеріал заглиблюється на один сантиметр, і зверху придавлюється таким же шаром ґрунту. Потім тара накривається плівкою. Через двадцять днів (коли з'являться сходи) плівку знімають. Висаджують в ґрунт в травні місяці.

Баклажани. Ідеальною сумішшю під баклажани стануть взяті в рівних частинах перегній-земля (дернова) - торф. Насіння (пророщене) укладається вглиб на один сантиметр, відстань - два сантиметри. При своєчасному поливі отримаєте через півтора місяці відмінну розсаду.

Коли сіяти огірки
Коли сіяти цвітну капусту
Коли сіяти перці

У першій половині також висівається на розсаду перець (солодкий), салат-латук, петрушка, капуста (кольорова).

Друга половина березня

Квіти:

Цинія. Висівається насіннєвий матеріал в горщик, по три штучки. Глибина посадки - один сантиметр. Накривати контейнер не обов'язково - через п'ять-сім днів насіння проклюнется. Перебувати розсада повинна при температурі двадцять два-двадцять чотири градуси тепла. Проводиться підживлення кожні два тижні.

Агератум. Висівається в субстрат, що складається з рівних частин торфу/піску/перегною. Насіннєвий матеріал закладається неглибоко, і обов'язково накривається світлопропускаючим матеріалом. Через десять-дванадцять діб повинні з'явитися сходи. При появі перших двох пар листків (справжніх), проводиться пікіровка.

Як сіяти цинію
Як сіяти агератум

Маурандія (Азаріна повзуча). Ліаноподобна культура. Довжина рослини - близько чотирьох метрів. Чудово декорує стіни, огорожі, колони. Насіння висівається в окремі горщики, які заповнені пухкою, поживною і зволоженою землею. Далі все традиційно - плівка, зволоження і т.д.

Дзвіночок садовий. Висівається в пухкий ґрунт, сходи повинні з'явитися на десятий день. Як тільки на рослині утворилося три справжніх листочки, необхідно провести пікіровку в окремі ємності. Висаджується у відкритий ґрунт в червні (самий початок).


Маурандія посіяти
Дзвіночок садовий
Насіння квітів замовити

У другій половині березня ще висаджується іберіс, каллістефус та інші квіти.

Овочі:


Цибуля-порей. Висівається в контейнер, відстань між рядками - п'ять сантиметрів. Температура в приміщенні повинна бути від двадцяти до двадцяти п'яти градусів тепла. При появі перших сходів, плівка знімається, а ємність виноситься в більш прохолодне приміщення (температура п'ятнадцять, двадцять сантиметрів). Через місяць, розсада проріджується і пікірується. Кожні чотирнадцять днів, розсаду необхідно підрізати (до восьми-десяти сантиметрів). Ця процедура допомагає корінню добре набрати в зростанні. На грядки цибуля висаджується в травні.

Цибуля-порей
Базилік купити

Базилік. Перед висіванням, ґрунт потрібно добре удобрити. Насіння висаджуються вглиб на один сантиметр. Накривши плівкою, контейнер з базиліком ставиться до кімнати, де тримається температура від двадцяти трьох до двадцяти восьми градусів тепла. При появі перших паростків, ящик забирається в більш прохолодне місце, і плівка знімається.

У другій половині також висівається селера (стеблова), капуста (броколі, білокачанна, кольрабі), та ін.

Виконуючи всі рекомендації, і доглядаючи за рослинами на всіх етапах розвитку, ви безсумнівно отримаєте відмінні результати.

Насіння селера замовити
Насіння брокколі замовити
Насіння капусти замовити
04.03.2020

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.