0

Що посадити в другій половині травня

Что посадить во второй половине мая

Травень - дуже не прогнозований місяць. В цей час ще часто фіксується різка зміна температур. Ранок може радувати нас теплим сонечком, а вечір - розсердити різким похолоданням.

Тому все-таки потрібно дочекатися приходу рекомендованої (вище десяти градусів тепла) температури і приступати до висівання культур у відкритий ґрунт. У цей період висіваються однорічні квіткові культури, у яких короткий вегетаційний період (менше сімдесяти днів). Також дворічні і багаторічні квіти, які не терплять пересадок, ну і звичайно ж овочі. Коротше, усі «мерзляки», які люблять тепло і хорошу погоду.

Квіти:

Цинія


Рослина однорічна. Дуже невибаглива, має міцне стебло і дуже красиве суцвіття. Дуже добре виглядає в зрізку. Забарвлення дуже різноманітне - біле, помаранчеве, жовте і всі відтінки червоного і рожевого.

Когда сеять цинію
Цинія

Настурція


Багаторічна культура, славиться тривалістю свого цвітіння і невибагливістю до відходу. Рослина буде чудовою прикрасою садів, арок, квітників, вертикальних решіток. Не менш ефектно настурція буде виглядати в підвісних кашпо і кошиках. І ще один бонус: визнані гурмани додають квіти культури в літні, легкі салатики.

Когда сажать настурцію
Когда сажать настурцію

Чорнобривці


Представники Південної Америки. Забарвлення у рослини: від яскравого жовтого і до червоно-оранжевого кольору. Вона прекрасно переносить палюче сонце і не любить тінь. Чорнобривці мають специфічний аромат. Тому не дарма кондитери і парфумери використовують їх ефірні масла в косметичній та харчовій промисловості.

На замітку. Якщо чорнобривці висадити по периметру овочевих грядок, то вони стануть захистом від нематоди.

Когда сдити чорнобривці
Когда сдити чорнобривці

Маргаритка


Багаторічне махровий диво. Ці крихітні і різнокольорові квіточки ідеально підкреслять геометрію квіткових клумб. Вони можуть служити яскравим «супроводом» садових доріжок, і позначати чітку межу з газоном. Від вас тільки потрібно посіяти насіння в землю і чекати появи крихт посередині літа

Незабудка


Ці найніжніші рослини з блакитними (іноді з білими і рожевими) квітками в період цвітіння виглядають приголомшливо. Не дарма незабудки прикрашають багато визнаних Європейських садів: в Німеччині, Швеції та Франції.

На замітку. У народній медицині незабудки застосовують при захворюваннях легень.

Когда садити маргаритки
Когда садити незабудки

Дзвіночок середній


Культура, практично завжди вирощується як дворічник. Любить сонячні місця і не перезволожений грунт. Вона часто використовується при оформленні клумб, виробок, в контейнерному квітникарстві и т.д. Дуже ефектно дзвіночок виглядає в зрізі, і довго зберігає свою декоративність. Форма квіток дзвоника дуже вишукана, саме тому рослиною так цікавляться селекціонери. Вони знову і знову працюють над створенням нових забарвлень. Оскільки насіннєвий матеріал культури дуже невеликий, то в землю їх не поглиблюють. Досить тільки рівномірно розподілити по вологій і ущільненій поверхні. Потім насіння потрібно трошки придавити до грунту і ще раз трохи зволожити. Рекомендується зверху, до моменту сходів, все накрити плівкою.

Когда сажать дзвінночок
Когда сажать дзвінночок

Турецька гвоздика


Багаторічник любить некислі, легкі і багаті на поживні речовини землі. Не переносить застій вологи, і любить хороший дренаж. Гвоздика морозостійка і з легкістю переносить сильне зниження температури. На відміну від більшості культур може культивуватися і в тіні. Але цвітіння буде не таким рясним. Дуже багате і забарвлення гвоздики - біле, рожеве, строкате, бордове і т.д. Не менш прекрасний і легкий аромат, який виділяють оксамитові квіточки

Когда садити гвоздику турецьку
Когда сдити гвоздику

У третій декаді травня висіваються дворічники і багаторічники

Рекомендується насіння не відразу висівати на місце постійного цвітіння. Спочатку їх потрібно висіяти на спеціально відведену грядку. Так як в цьому році ці квіточки будуть ще непоказними і гідно задекорувати квітники не зможуть.

Таким способом висаджуються віола, гесперіс, рудбекія і т.д. Ці культури будуть підростати на спеціальній грядці до останніх чисел серпня. А вже потім, їх потрібно пересадити в квітники. І вже тільки на наступний рік, вони ефектно зацвітуть і наповнять вам сад яскравими фарбами і ніжними ароматами.

Когда сіяти віолу
Когда сіяти гвоздики

Овочі

Середина травня - відмінний час для висівання в ґрунт ранніх сортів гарбуза і патисонів. В цей же період висіваються огірки, горох, боби і квасоля. З пряних трав – меліса кріп, базилік, кінза і петрушка.


Когда садити гарбузи
Коли садити огірки
20.05.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.