0

Особливості догляду за газоном влітку

А чи знаєте Ви, що гарний доглянутий газон – це не тільки частина декоративного оформлення ділянки? За рік 10 соток газону поглинає 8 тонн пилу! А це означає, що дихати Ви будете чистим здоровим повітрям! І другий момент, трава значно підвищує вологість, це допоможе Вам легше перенести спеку в літні дні. Тому мати зелену галявину на дачі не тільки модно, а й корисно! 

А ось про особливості догляду за газоном влітку трохи нижче. 

Друга половина літа, спекотна сонячна погода знову змінилася дощовою і прохолодною. І все більше ми помічаємо жовті плями на красивих доглянутих газонах. І від Вас, шановні покупці, все частіше надходять запитання - як запобігти появі жовтих плям на газоні? Секрет в особливостях догляду в літній період, а це, звичайно, цілий комплекс заходів: і правильний полив, і підживлення, і особливості стрижки в дуже спекотну погоду. 

Давайте по порядку: 

Яким добривами підживлювати газон влітку? 

У період з травня по серпень добриво для газону має містити більшу кількість азоту, це забезпечить розвиток зеленої соковитої зелені, плюс обов'язково мікроелементи, оскільки вони допомагають краще засвоювати основні компоненти добрива. Дуже добре себе зарекомендували серед покупців добрива ТМ Agrecol і ТМ Fertis. Вносити їх потрібно один раз на 3-4 тижні. 

Як правильно підживлювати? 

Це, мабуть, найпоширеніше питання у садівників. Ні в якому разі не можна розкидати добриво «під дощик». В результаті можна попалити зелену масу і на газоні з'являться жовті плями. Правильне внесення мінеральних добрив для газону – це коли ґрунт вологий, а сама трава суха. Тобто після дощу або поливу має пройти деякий час, і тільки потім можна вносити добрива. 

Стрижка газону 

Ідеально косити газон влітку 1 раз на 2 тижні, залишаючи висоту 4-5 см, але якщо Ви довго були у відпустці або не мали можливість косити із зазначеним інтервалом, то робіть стрижку поступово по 2-3 см за 1 раз, інакше ризикуєте спровокувати на газоні велику кількість лисин. Є ще одне важливе правило: якщо на вулиці дуже висока температура, мінімальна висота стрижки становить до 8 см, для того щоб запобігти пересиханню кореневої системи. 

Полив газону 

Добрива для газону


Головне правило поливу – це не змочити верхній шар ґрунту, а наситити коріння. Тому поливати можна рідше, але рясно. Про те, як правильно поливати газон Ви можете ознайомитися в нашій статті: Поливаємо улюблений газон правильно


Ну ось, власне, і всі секрети, тепер Ви можете насолоджуватися своєю гарною зеленою галявиною все літо!

23.07.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.