0

Гостра розмова. Як виростити гіркий перець?

Гіркий перець – чудова приправа практично до будь-якої страви, він надає особливої ​​гостроти та пікантності. А чи знаєте Ви, що гіркий перець має ряд корисних властивостей? У невеликих кількостях гіркий перець сприяє поліпшенню травлення, підвищує апетит, покращує кровообіг, він багатий вітамінами A, C, B1, B2. Ну і звичайно, консервація. Гострий перець є невід'ємною частиною консервованих овочів. 

Гострий перець насіння

Як виростити гострий перець? 

Гострий перець, як і його «родич» перець солодкий вирощується розсадним способом. Оптимальний час для висадки лютий березень. Розсаду гіркого перцю висаджують у відкритий ґрунт у віці 50-60 днів, коли сіянець має шість листочків і висотою близько 15 см. Перець – теплолюбна рослина, сприятлива температура для розвитку здорової розсади 22-24°С. 

Підготовка до висіву насіння 

Якщо Ви зупинили свій вибір на сортах гострого перцю вітчизняної селекції, їх потрібно обов'язково замочити перед висадкою. Дуже добре зарекомендував себе стимулятор росту Емістим. Він сприяє дружній схожості насіння, сіянці ростуть більш стійкими до грибкових захворювань. 

Куди висівати? 

  1. Гострий перець, так як і солодкий, не любить пересадки. Тому висаджуйте відразу в окремі стаканчики або касети для перцю. Ґрунт для вирощування підійде ТМ Кардаш. Перші сходи з'являться вже за 15-20 днів, після цього ящик з розсадою обов'язково поставте у світле місце. 

  2. У фазі 2-4 справжніх листочків зробіть профілактичну обробку від чорної ніжки. Для цього пролийте розсаду розчином препарат Превікур

  3. Поливайте розсаду водою кімнатної температури, полив повинен бути помірним. Перець погано реагує і на надлишок вологи, і на її нестачу в ґрунті. 

Висадка у відкритий ґрунт 

  1. Розсаду перцю можна висівати кількома способами: по одній рослині в кожну лунку на відстані 50 см між кущами і 45 см меду рядами. Або по 2 рослини в кожну лунку (гніздовий метод) 60*60 см. 

  2. Обов'язково враховуйте відстань від посадок гострого перцю і перцю солодкого, а також томатів, відстань між грядками повинна бути не менше 3 м. Інакше сорти можуть перезапилитися і втратити свої смакові якості. 

  3. Відразу після висадки рослини необхідно підв'язати до кілочків. Зробити це швидко і зручно допоможуть підв'язки для рослин. 

  4. Перець – теплолюбна рослина, тому якщо є ймовірність загрози весняних заморозків, висаджувати розсаду краще в парник з агроволокна. Він дуже легко монтується і прибирається. Коли температура повітря вночі стане стабільною, тепличку можна прибрати з грядки. 

  5. Протягом 10-14 днів після висадки у відкритий ґрунт перці ростуть повільно, для того щоб прискорити процес вкорінення розсади, потрібно регулярно розпушувати ґрунт навколо куща, і підживити добривом Гумісол

  6. У період бутонізації гострий перець потрібно підживити шляхом поливу під корінь. Рекомендуємо добриво Гуміпас. Це органічне добриво в легкодоступній для рослин формі. 

  7. Обов'язково регулярно поливайте перець, робити це потрібно тільки теплою водою (можна налити заздалегідь, щоб вода нагрілася на сонці), якщо різниця температури ґрунту і води буде великою – це призведе до розвитку грибкових захворювань. 

  8. Перець потребує пасинкування. Для цього видаліть квітки зверху куща, і видаліть верхівку головного пагона, коли висота досягне 25-30 см. 

  9. Якщо кількість плодів більше 25 штук, частину потрібно видалити, інакше у куща не вистачить енергії, щоб довести їх вагу до технічної стиглості. 

Гарного гострого врожаю! 

Насіння гострого перцю купити

Купити насіння гіркого (гострого) перцю, чилі в інтернет-магазині Свiт Рослин, оформити доставку поштою по Україні: Київ, Одеса, Миколаїв, Дніпро, Кропивницький, Херсон, Харків, Суми, Полтава, Черкаси, Рівне, Луцьк, Житомир, Чернівці, Ужгород, Львів, Кривий Ріг, Запоріжжя.

05.02.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.