0

Прекрасний наш весняний сад!

Весенний сад: правила весенних работ в саду

Прекрасна пора року - весна! Сонце світить яскравіше і гріє тепліше. І думки ллються в квітучий яблуневий сад, адже так хочеться після довгої зими побачити в ньому багато яскравих кольорів. І ось він стоїть, щасливий, багатий, розкішний! І легка прохолода овіває його ... І роботи в ньому «хоч греблю гати». Але всі ми знаємо, що «не можна обійняти неосяжне». Поради Агроцентру «Свiт Рослин» допоможуть Вам спланувати все заздалегідь, і спокійно, без зайвої метушні підготуватися до дачного сезону.

І так, по порядку:

Обрізка. Керувати ростом і розвитком дерев нам допоможуть секатори й садові ножиці. Саме час провести ревізію свого садового інвентарю. Якщо Вам потрібен секатор, ми рекомендуємо вибирати секатор з храповим механізмом. Вони застосовуються для обрізки сухох, свіжої та твердої деревини. Храповий механізм збільшує силу зрізу (зауважте, не Ваші зусилля, а саме силу зрізу, що особливо важливо для прекрасної половини садівників). Успішна обрізка допомагає підтримувати здоров'я рослин, їх силу і красу, підвищує продуктивність і покращує якість врожаю у плодово-ягідних культур, стимулює формування нових квіткових бруньок. Для якнайшвидшого загоєння кори в місцях зрізу, їх необхідно обробити. Класичним способом є нанесення садового вару (садова замазка для загоєння ран на плодово-ягідних деревах утворилися в процесі сезонних робіт по обрізці), але ми йдемо в ногу з часом, тому для особливо цінних екземплярів Вашого саду, рекомендуємо лак-бальзам (штучну кору). Це прекрасний засіб, який створює на поверхні зрізів надійний захисний шар від проникнення збудників хвороб, гниття, інфекцій. Інноваційна формула складу дезінфікує місце пошкодження і сприяє швидкому відновленню кори.

Побілка дерев. Дуже важливий захід. Чи не побілене дерево з масивної корою - ідеальне місце для ночівлі шкідників. Традиційно використовують садову побілку, що містить в своєму складі вапно і мідний купорос. Однак останнім часом у дачників-садівників користується особливим попитом фарба садова. Крім основних властивостей побілки, а саме захисту дерев від сонячних опіків, дезінфекції, захисту від гризунів і зайців, фарба теж не змивається дощем, не залишає іржавих потоків, знижує влагоіспареніе в дуже спекотне літо і що, особливо важливо - не жовтіє. Ваш сад весь сезон буде виглядати акуратним і доглянутим.

Обприскування саду. Як тільки зійшов сніг, починаємо обробку саду від хвороб і шкідників. І проводимо її кілька разів до початку цвітіння дерев і чагарників. Теплі промені весняного сонця пробуджують не тільки бруньки на деревах і чагарниках, але і комах-шкідників, перечікують зиму під корою і в грунті, і під опалим листям. Зараз саме час попрацювати над збільшенням кількості врожаю, щоб потім не було прикро, коли сусідські яблуні будуть згинатися під вагою налитих соком плодів. Головне - це і правильно підібраний препарат, і якісний обприскувач, який рівномірно розподілить діючі речовини препарату, по оброблюваній поверхні. Підібрати препарат для боротьби з конкретним шкідником або хворобою, враховуючи фазу розвитку дерева, Вам допоможуть в Агроцентр «Свiт Рослин».

Підживлення. Ми з Вами уважні садівники і обов'язково підгодовуємо дерева і чагарники мінеральними добривами. У наших магазинах величезний асортимент відповіднихдобрив. А чи всі Ви знаєте - як правильно підгодувати? Коріння дерев починають розвиватися раніше, ніж з'являються бруньки і листя. Ось їх і починаємо підгодовувати. Для цього по периметру крони (саме на цьому рівні у плодових дерев знаходяться молоді прирости коренів, які добре засвоюють поживні речовини), робимо невелику траншею, десь на підлогу багнета лопати, розсипаємо добриво, і присипаємо землею. І будьте впевнені, Ваші улюблені груша, персик і яблуня обов'язково віддячать Вас смачними ароматними плодами.

Сад навесні прекрасний і працювати в ньому одне задоволення.

Бажаємо успіху в цих нелегких, але приємних клопотах.

Гарного Вам врожаю!

26.03.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.