0

Розсада кореневої селери. Як не упустити важливі моменти?

Насіння селериКоренеплоди селери містять унікальні полісахариди, які мають яскраво виражені протизапальні властивості. Люди, що вживають селеру регулярно, рідше хворіють на простудні та інфекційні захворювання. Крім того, коренева селера додасть пікантний смак будь-якої страви.   

За вікном зима. І саме час озброїтися новими знаннями в садівництві-городництві. 

Як виростити розсаду кореневої селери? 

Про це і поговоримо в сьогоднішній статті. 

Коли висівати? 

Селеру кореневу висівають на розсаду в лютому – на початку березня. Пізніше висання не дасть можливості сформуватися великим коренеплодам. 

Підготовка ґрунту 

Для висівання насіння селери добре підійде спеціальна суміш ТМ Флорін Розсада, вона містить в собі суміш торфу, перліту і дернової землі. Ідеальне поєднання для рівномірної схожості насіння. За кілька днів до планованої висадки, обов'язково пролити субстрат розчином препарату Магнікур. Він захистить розсаду в подальшому від грибкових захворювань, до яких дуже часто схильна розсада, яку вирощують в умовах закритого ґрунту. 

Ємності для розсади 

Для висівання насіння використовуйне готові парнички або піддони для розсади пластикові. 

Висівання насіння 

  1. Перед висіванням насіння добре зволожте ґрунт і ущільніть. 

  2. Намітьте рядочки і висійте насіння, засипати землею не потрібно, нехай проростає на світлі. 

  3. Закриваємо ємність зверху склом і прозорою кришкою, якщо вирощуєте розсаду в парнику 2 в 1.  

  4. Регулярно провітрюйте і обприскуйте водою, щоб насіння не підсихали. 

  5. Після появи сходів потрібно поставити розсаду в прохолодне місце, щою не витягувалася. Або забезпечити регулярне провітрювання приміщення, де вона знаходиться. Але не прямі протяги! 

Пікірування розсади 

Після появи першої пари справжніх листочків, розсаду потрібно пікірувати. Для пересадки добре підійдуть пластикові горщики для розсади, діаметром 9 см. При пересадці не заглиблюйте основу листочків, вони повинні бути на рівні землі. 

Висадка у відкритий ґрунт 

У відкритий ґрунт розсаду пересаджують, починаючи з середини травня, коли мине загроза зворотніх заморозків. Осінні заморозки селері не страшні, а ось заморозки на початку вегетації можуть позначитися на якості коренеплоду. Від переохолодження селера викидає квітконоси, і коренеплід стає непридатний для споживання. Щоб цього уникнути, рекомендуємо висаджувати розсаду в Парник з агроволокна або накрити грядку агроволокном. 

Гарного врожаю! 

Насіння селери купити

Купити насіння кореневої селери з доставкою поштою по Україні: до Києва, Одеси, Миколаєва, Херсона, Полтави, Чернівців, Черкас, Вінниці, Львова, Луцька, Рівного, Житомира, Тернополя, Івано-Франківська, Кривого Рога, Дніпра, Кіровограда.

27.12.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.