0

Ваш плодовий сад

З чого починається плодовий сад? З вашого бажання зробити свою ділянку гармонійною і затишною, бажання порадувати рідних і друзів стравами з вирощених самостійно ягід і фруктів. І немає значення, наддаєте Ви перевагу класичним сортам яблуні і груші або навіяним модою і дуже корисним лохині або жимолості. Це Ваш плодовий сад! 

Плодові дерева і чагарники можна висаджувати і навесні і восени. Зараз ми Вам розповімо про особливості осінньої посадки плодово-ягідних кущів. 

Малина, смородина, ожина, аґрус - представлені в нашому магазині у вигляді саджанців із закритою кореневою системою, упакованої в спеціальний субстрат, який дозволяє їх зберігати тривалий час до висадки. Дана упаковка також дуже зручна для транспортування, тому Ви можете купити саджанці плодово-ягідних кущів з доставкою поштою по всій Україні. 

Коли висаджувати саджанці? 

Кінець вересня – жовтень – найкращий час для осінньої висадки плодово-ягідних кущів, тому що в цей час у них починається період біологічного спокою, надземна частина припиняє рости і всі сили рослини будуть витрачені на укорінення. 

Готуємо посадкову яму

  1. Копаємо яму 40х40 см за тиждень до планованої висадки. Це необхідно, щоб ґрунт трохи осів. Важливо! Верхній (більш родючий) ґрунт потрібно класти в одну сторону, нижній в іншу. 

  2. Якщо на ділянці близьке розташування ґрунтових вод, на дно ями потрібно покласти керамзит. 

  3. Заправляємо посадкову яму добривами. Для весняної посадки рекомендуємо: Агролайф, Нітроамофоска, Біопон універсальний. При осінній закладці саду використовуйте добриво Екоплант

  4. У день посадки робимо в ямі невеликий горбок із родючого ґрунту, на нього будемо розправляти коріння. 

  5. На дно кладемо таблетку Ініціатора. Це унікальний препарат, який захистить молоду кореневу систему від шкідників протягом усього майбутнього сезону. 

Підготовка саджанця 

  1. Акуратно знімаємо упаковку. 

  2. Замочуємо кореневу систему в воді, мінімум 10 л, орієнтовно на 6-8 годин. 

  3. За годину до запланованої висадки додаємо в воду стимулятор коренеутворення, рекомендуємо Корневін

  4. Якщо саджанець має пошкоджені коріння, їх необхідно підрізати (сухі, м'які, мокнучі). 

  5. Надземна частина саджанця також по необхідності обрізається, допустима висота 25-30 см. Формувальну обрізку необхідно провести навесні наступного року. А як правильно це зробити, читайте у наших наступних статтях. 

  6. Акуратно розправте коріння на підготовлений горбок, так щоб коренева шийка (умовна межа переходу кореневої системи в стовбур (штамб), була нижче рівня ґрунту на 5 см. Якщо яма не була підготовлена ​​заздалегідь, посадіть саджанець ще на 7 см нижче рівня ґрунту, так з поливом земля осяде. 

  7. Присипте ґрунтом, утрамбуйте. 

  8. Рясно полийте з розрахунку 10 л води під кущ. 

Плодово-ягідні кущі


Посадка плодових дерев 

Плодові дерева висаджують у жовтні. Для осінньої посадки ідеально підходять: яблуні, груші, абрикоси, сливи, вишні, волоські горіхи. Посадкову яму, та й власне саму посадку, проводять аналогічно посадці саджанця. Однак є одна істотна відмінність. Місце щеплення у плодових дерев заглиблювати не можна, навпаки, воно повинно бути вище рівня посадки на 5-7 см. Коренева шийка при цьому розташована на рівні ґрунту. Для більш наочної картини нижче наведена схема:

Плодово-ягідні дерева

Під час висадки в посадкову яму обов'язково потрібно вкопати опору, до неї після висадки акуратно прив'язується саджанець. Він не дасть сильному вітру пошкодити дерево. Дуже важливо при осінній висадці замульчувати пристовбурні кола дерева, для мульчування підійде соснова кора.   

Мульча: 

  • Сприяє збереженню вологи у коріння рослини. 

  • Захищає коріння рослини від перегрівання влітку і промерзання взимку. 

  • Перешкоджає вимиванню і вивітрюванню корисних речовин з ґрунту. 

  • Пригнічує зростання бур'янів. 


Для створення плодового саду головне – Ваше бажання! А купити саджанці плодово-ягідних дерев і чагарників та отримати консультацію по посадці і догляду ми запрошуємо Вас в інтернет-магазині «Свiт Рослин»


Давайте разом виростимо багатий урожай!

30.08.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.