0

Весна в Вашому саду народжується восени

Кінець вересня. Погода не радує і в саду бувати вже не хочеться. Але є роботи в осінньому квітнику, які відкласти ніяк не можна. Одна з найбільш важливих - висадка цибулинних рослин. Так-так саме в жовтні ми формуємо чарівний весняний вигляд саду, закладаючи в землю непримітні цибулини різних розмірів і форм: тюльпани, крокуси, гіацинти, нарциси. І чим більше цибулин Ви посадите восени в своєму саду, тим сліпуче і прекрасніше буде Ваше весняне пробудження.

 

 Зараз саме час обрати цибулини. Для кожної ділянки саду можна підібрати свій вид цибулинних рослин. У тінистих куточках навесні розквітнуть нарциси, анемони (дібровна). Дуже красиво в клумбі виглядають хіонодокси, сцилла, ветренніци. Всі ці чудові квіти майже не вимагають догляду, досить при посадці восени внести фосфорно-калійні добрива (Екоплант, Суперфосфат), після цвітіння ці рослини «зникають» до наступної весни.

 

На сонячних ділянках (грунт повинен бути легким, родючим) прекрасно себе почувають лілії, гіацинти, рябчик (фрітіллярія), різні сорти тюльпанів і універсальні нарциси. Ділянка повинна бути рівним або мати невеликий ухил в південному або південно-східному напрямку, а також захищеним від холодних вітрів.


 Посадка цибулькових


Готуємо ділянку для посадки:

 

1.Перекапиваем клумбу на штик лопати, ретельно вибираючи бур'яни, розбиваючи грудки. Потім розрівнюємо грунт, щоб не було западин, інакше в них буде застоюватися вода, що призведе до загнивання цибулин.

 

2.под перекопування вносимо добрива: 50-100 г суперфосфату, 30-50 г калієвої селітри, 200 г золи на м², для того щоб цибулини добре вкоренилися.

 

3. Після перекопування залишаємо ділянку на 2-3 дня, для того щоб грунт просів і при посадці цибулини «канули» під землю занадто глибоко.

 

4.В момент посадки вносимо азотне добриво з розрахунку 20-25г в лунку. А можна просто купити добриво для цибулинних де вже враховані всі компоненти в потрібних співвідношеннях.

 

Посадка. Як не сумно, але більша половина хвороб цибулинних рослин поширюються на посадковому матеріалі. Тому дуже важливо перед посадкою обробити цибулини. Ми рекомендуємо замочити цибулини в 0,3% розчині фундазолом на 30 хвилин або в розчині мідного купоросу (5 г на 1 л теплої води). Садити цибулинні потрібно групами, щоб відразу створити яскраві кольорові плями, а так само щоб цвітіння тривало як можна довше і цибулинні могли, як би передавати естафету цвітіння один одному.

 

При посадці дуже зручно використовувати спеціальні контейнери для посадки.


Вони мають ряд переваг:


• цибулини не розбігаються під землею і не йдуть глибоко;

• цибулини не травмуються при викопуванні;

• виключається плутанина з сортами;

• надійний захист від гризунів.


 Тюльпани


Створіть прекрасний сад і ваші старання окупляться навесні радістю і захопленням. Ми із задоволенням Вам в цьому допоможемо. Адже саме зараз в інтернет магазині «Свiт Рослин» великий асортимент цибулинних рослин.

23.09.2015

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.