0

Пора осіннього підживлення на носі!

Природа активно готується до зими: вже скоро дерева скинуть листя і зануряться в тривалий сон, у якому пробудуть до самої весни. У цей період дерева та садові культури, а особливо – молоді саджанці – стають найбільш вразливими: їм доведеться пережити холоди і морози, вітряну і примхливу погоду міжсезоння.

До настання перших заморозків потрібно встигнути підживити рослини спеціальними добривами, які містять в собі необхідні для успішної зимівлі поживні речовини.

Чим удобрити сад?

Осінні добрива

Екоплант – мінеральне добриво, яке ідеально підходить для осіннього підживлення. У його склад входить комплекс мікро- та макроелементів, які допоможуть рослинам підготуватися до похолодання, добре перезимувати і надалі порадувати вас багатим урожаєм. Що особливо важливо – відсутність в «Екопланті» азоту, який небажаний для внесення в ґрунт восени.

Як відновити родючий ґрунт для городу?

Сидерати купити

Найбільш ощадливий, а головне – найекологічніший спосіб відновлення родючості ґрунту – використання сидеральних культур. Сіяти сидерати можна, починаючи із часу збору врожаю до середини жовтня. У зростання вони пускаються швидко, при цьому чудово розпушують ґрунт, а після заорювання – збагачують його корисними для рослин речовинами. Таким чином, сама природа подбає про поліпшення якісних властивостей ґрунту, наситить його поживними речовинами і підвищить родючість. Сіємо сидерати – чекаємо рясного врожаю у наступному році!

Ріпак озимий користується великою популярністю в середовищі аграріїв. Його переваги очевидні: ріпак швидко зростає і добре виносить холодну погоду. Позитивно вплине на формування гумусу з хорошими показниками родючості і підготує ґрунт для посадки зернових та овочевих культур. Рослина вологолюбна, тому потребує регулярного поливу.

Трава Віка порадує вас своєю універсальністю. Городники цінують її за сукупність корисних якостей. Віка – чудовий сидерат і медонос, а також – затребувана кормова культура. Трава дбайливо захищає ґрунт, покращує його склад і структуру.

Гірчиця Біла Кароліна чудово удобрює ґрунт, насичує цілим комплексом поживних мікроелементів: фосфором, калієм, азотом тощо. Ця рослина порадує вас чудовою схожістю, а також – стійкістю до мінусових температур. Рекомендується висаджувати на ділянках, на яких плануєте вирощувати картоплю.

Люпин Фіолетовий Дворічний знайомий нам завдяки своїй високій декоративності. Рослина ефектно виглядає в масових посадках, устеляючи поля яскравим фіолетовим кольором. Але цінують його не тільки за красу. Люпин – чудовий сидерат: він збагачує ґрунт, підвищуючи його якість до показників чорнозему. Ще один істотний плюс - його невибагливість і гармонійне зростання на будь-яких типах ґрунту.

Редька Масляна також сприяє поліпшенню родючості землі, а зокрема – для глинистих ґрунтів. Відмінна стійкість до холодів і швидке зростання – не єдині переваги даної культури. Рослина пригнічує бур’янні культури і звільняє ґрунт від їх згубного впливу.

Трава Тимофіївка популярна не тільки як корм для худоби, але і як сидерат, що передує посадці овочів, коренеплодів та зернових. Надає закріплювальну дію на еродованих ґрунтах.

Конюшина підвищує вміст азоту у ґрунті та зміцнює землю, покращуючи її структуру. Ця рослина не тільки підготує відпочиваючу землю до посадки овочевих культур, але також – прикрасить її ніжними польовими квітами і стане чудовим доповненням для кормів.

Подбавши про родючість ґрунту та захист рослин від холодів, ви можете бути впевненими в тому, що в наступному сезоні отримаєте відмінний урожай!

26.09.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.