0

Топ швидкозростаючих рослин для швидкого врожаю

Топ быстрорастущих растений для быстрого урожая

Хто з нас не ходив рано вранці на город і потайки не підглядав: підросли хоч трішечки огірки, проклюнулась чи зелень, або що там з іншими сходами? Знайоме? Так, напевно, кожному дачнику хочеться якомога раніше поласувати овочами і зеленушками саме зі «свого» городу.

Тому, ми вирішили познайомити вас з культурами, які допоможуть вам максимально наблизитися до цього незабутнього моменту.

Ми представляємо вашій увазі топ рослин, у яких невеликий вегетаційний період (чотири-вісім тижнів). І в цьому списку, ви побачите культури, у яких можна їсти і «вершки» і «корінці». Тобто можна не чекати дозрівання плодів, і застосовувати в їжу листя і стебла.


Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

Горох (паростки). Поклацати стручками і поласувати плодами культури, у вас природно, швидко не вийде. Але через двадцять днів після висівання можна застосовувати в їжу її паростки - вони дуже смачні і корисні. Гурмани додають паростки в салати, рагу, бутерброди і т.д. Через п'ятдесят-шістдесят днів вже встигнуть і плоди, які мають приємний солодкуватий смак.

Мізуна. Термін дозрівання - двадцять один день. У наших краях, цей сорт японської капусти ще не дуже відомий. А даремно! У ній багато вітамінів і вона дуже декоративна. Капуста чудово буде виглядати на декоративних городах поряд з гірчицею (листовою), або іншими яскравими і ефектними культурами.

Тат-сой. Термін дозрівання - двадцять один день. Також - японська листова капуста. Молоді листочки можна обсмажити у фритюрі, або ж додати в рагу.


Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

Редис. Термін дозрівання - двадцять один день. Без цього соковитого і хрусткого овочу складно уявити будь-який город. У їжу можна застосовувати не тільки коренеплоди, а й бадилля. З нього виходять смачні салати і відмінний зелений борщ.

Шпинат. Термін дозрівання - тридцять днів. За кількістю корисних речовин, що містяться в листі рослини - він явно знаходиться на лідируючих позиціях. Особливо листя шпинату корисні в період весняного авітамінозу.

Важливо. Як тільки шпинат випустить п'ять-шість листів - його потрібно прибирати. Далі його культивувати немає сенсу. Листочки стають грубими і втрачають свої смакові якості.

Цукіні. Термін дозрівання - сорок днів. Дуже соковитий, смачний і багатий вітамінами овоч.


Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

Турнепс. Термін дозрівання - сорок - вісімдесят днів. Культура холодостійка, може навіть на грядках зазимувати. Після появи сходів, через пару-трійку тижнів, можна буде ласувати молодим і солодким бадиллям.

Помідор черрі (з пасинків). Термін дозрівання - шістдесят днів. Цікаво, що з пустив коріння пасинка, можливість отримати швидкий урожай збільшується. Для цього, потрібно відщипнути від куща помідора (здорового) п'ятнадцяти сантиметровий пагонець. Потім у нього потрібно видалити нижні зав'язі і листочки. Наступний етап - держак висаджується у вологий ґрунт і тримається в теплому приміщенні. Вкорениться, він повинен, приблизно через сім днів.

Квасоля. Термін дозрівання - шістдесят днів. Поласувати зрілими стручками можна буде в середині літнього сезону. Рекомендується, як тільки квасоля почне плодоносити, урожай регулярно прибирати. Це посприяє дозріванню нових стручків.


Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

Цибуля-шалот. Термін дозрівання - двадцять один день.Найоптимальніший варіант для зняття врожаю - обрізка. Повністю виривати з коренем культуру не потрібно. Досить буде лише зрізати зелені пагони (у висоту п'ятнадцять-шістнадцять сантиметрів) і додавати їх в супи, салати і т.д. Таким чином, цибуля буде радувати вас новим урожаєм до завершення сезону.

Салат-латук. Термін дозрівання - тридцять днів. Чим цей салат цінний, так це тим, що з нього можна безболісно зірвати необхідну кількість листя, а він буде далі рости і давати новий урожай.

Буряк. У буряках все їстівне - і бадилля і коренеплід. Тільки рекомендується зрізати один-два листочка. В іншому випадку, коріння будуть погано розвиватися.

Цікаво. Листя і коренеплід мають абсолютно різний амінокислотний і вітамінний склад. Але і те й інше - дуже корисно.


Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

Брокколі. Термін дозрівання - сорок-шістдесят днів. Чудовий і корисний овоч. Верхня частина і листя брокколі (перед тим, як він зацвіте) їстівні. Тому не пропустіть момент.

Морква. Термін дозрівання - п'ятдесят днів. Можна не чекати повного дозрівання коренеплоду, а додавати в страви молоденьку і солодку морквину.

Огірок. Термін дозрівання - п'ятдесят днів. Культура росте поступово, тому вибирайте молоденькі і маленькі огірочки. Робіть це регулярно, щоб дати можливість формуватися новим плодам.

Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

Кольрабі. Термін дозрівання - сорок-п'ятдесят днів. Гідна заміна кочанної капусти. Застосовується в різних стравах.

Рукола. Термін дозрівання - сорок-п'ятдесят днів. Смак у неї незвичайний, з гірчичним присмаком. Тому руколу так полюбляють гурмани.

Гірчиця Термін дозрівання - двадцять один-сорок п'ять днів. Дуже пікантна добавка до страв. Крім того, що вона корисна, це ще й відмінне азотне добриво.


Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини
Швидкоростучі рослини

29.05.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.