0

Біопрепарати - екологічний та безпечний захист саду від хвороб та шкідників

Биопрепараты - экологическая и безопасная защита сада от болезней и вредителей

Хімічні засоби довели свою ефективність. Вони добре знищують шкідників та борються з хворобами рослин. Але є препарати, які не менш дієві і при цьому повністю природні та безпечні.

Це біоінсектициди та біофунгіциди.

Замовляйте біопрепарати в магазині "Світ Рослин"– і отримуйте абсолютно екологічний урожай. Він дуже цінується на ринку. А тому ви зможете не лише самі ласувати чистими овочами, фруктами та ягодами, але й продавати їх.

Що таке біоінсектициди і біофунгіциди

biopreparati 1.jpg

Біоінсектициди та біофунгіциди – препарати нового покоління, що розробленні для захисту урожаю. Різниця лише в направленості дії:

  • біоінсектициди борються з комахами-шкідниками (попелицями, довгоносиками, хрущами і т. д.);

  • біофунгіциди ефективні проти захворювань, що зачіпають кореневу систему, стебла, листя або плоди рослини (гниль, бактеріоз, фітофтороз і т. д.).

Оскільки хвороби можуть викликатися шкідниками, то біофунгіциди здатні боротися і з ними. Тим самим вони не допускають розвитку патології. Наприклад, біофунгіцид Нематодос захищає від галових нематод, які провокують захворювання мелойдогіноз. Його симптом – «пухлини» (гали) на коренях, що блокують надходження до надземної частини рослини поживних речовин та призводять до її в’янення.

Біоіпрепарати виконують роль звичних інсектицидів та фунгіцидів. Ключова відмінність – склад:

  • біопрепарати виготовлені на основі живих організмів (грибів, вірусів, бактерій), продуктів їх життєдіяльності або ж рослинних екстрактів;

  • звичайні інсектициди та фунгіциди – це хімічні сполуки, які агресивно впливають на навколишнє середовище і за рахунок цього знищують збудників хвороб та шкідників.

Біопрепарати використовують для отримання повністю екологічного, але значного урожаю. Хоча штучний вплив є (адже обробка рослин відбувається), все ж він ненав’язливий та неагресивний. По факту імітуються природні умови, за яких культура виростає максимально сильною та плодовитою.

Переваги біоінсектицидів та біофунгіцидів

Біопрепарати мають ряд незаперечних переваг. Саме тому їм все частіше надають перевагу власники сільськогосподарських ділянок. Біоінсектициди та біофунгіциди:

  • абсолютно безпечні для людей и тварин, не шкодять навколишньому середовищу, не забруднюють ґрунт, не загрожують бджолам, допустимо використовувати в період цвітіння, що заборонено при використанні звичайних фунгіцидів та інсектицидів;

  • не викликають звикання, біопрепарати зберігають ефективність навіть при регулярному обприскуванні, тоді як до хімічних засобів шкідники та патогенні мікроорганізми можуть адаптуватися і виробляти стійкість;

  • не змінюють властивості плодів - біоінсектициди та біофунгіциди не накопичуються в тканинах рослин та не впливають на їх смак або зовнішній вигляд, через це обробку допустимо виконувати більш часто, ніж хімічними засобами;

  • покращують якість ґрунту та зміцнюють імунітет рослин - біопрепарати діють м’яко, даючи землі та садово-городнім культурам лише потрібне, завдяки цьому зростає урожайність, адже овочі, фрукти, ягоди розвиваються природньо, наприклад, біоінсектицид Бітоксибацилін додатково насичений корисними речовинами, що зміцнюють рослину.

Біофунгіциди та біоінсектициди можна задіяти як для обробки культур, що вже проросли, так і для впливу на насіння або ґрунт перед посадкою розсади. В будь-якому випадку ефект гарантований.

Різновиди біопрепаратів

Біоінсектициди та біофунгіциди в основному поділяються за складом. Існують:

  1. На основі бактерій - препарат разом з частиною рослини з’їдається шкідником і викликає параліч кишківника, а згодом і загибель. Продукти життєдіяльності бактерій пригнічують розвиток патогенів і не дозволяють виникати хворобам. До таких належать:

    • Бітоксибацилін (Bacillus thuringiensis) - використовують для захисту квітів, овочевих та плодово-ягідних культур в період вегетації: для знищення шкідників – колорадського жука і його личинок, кліщів та гусениць лускокрилих шкідників (капустяного білана, капустяної, яблуневої та плодової молі, капустяної совки, американського білого метелика, вогнівок, баштанної попелиці, листокруток, шовкопрядів, золотогузки, лучного метелика, гронової листокрутки, пильщика, тлі та ін.);

    • Лепідоцид (Bacillus thuringiensis) - підходить для захисту квітів, овочевих та плодово-ягідних культур від гусениць лускокрилих комах-шкідників (біланів, капустяної, яблуневої та плодової молі, американського білого метелика, совок, вогнівок, листокруток, кукурудзяного та лучного метелика, пильщиків та ін.);

    • Фітоспорин (Bacillis subtilis) - ефективний для лікування і профілактики грибкових та бактеріальних хвороб, попереджає та знищує фітофтору, кореневі гнилі, паршу, борошнисту росу, чорну ніжку, іржу та ін.;

    • ФітоДоктор Лист (Bacillus subtilis) - відрізняється високою біологічною ефективністю проти грибних хвороб рослин, фітофторозу та ризоктоніозу картоплі, білої та сірої гнилей плодових та ягідних культур, несправжньої борошнистої роси, фузаріозів, альтернаріозів;

    • Фітоцид-р (Bacillus subtilis) - захистить рослини від широкого спектру збудників хвороб, не викликає ефекту звикання, ефективний у лікування парші, фітофторозу, чорної ніжки, кореневих гнилей, борошнистої роси, іржі, фузаріозу, септоріозу; зміцненює імунну систему, стимулює ріст та розвиток рослин.

  2. На основі хижих грибів - на міцелії хижого гриба формуються клітки-пастки (сітки або петлі). Вони приманюють шкідника, що є переносником захворювання або в процесі життя поїдає рослину. Комаха не може вибратися з пастки. Гриб відрощує ниткоподібні гіфи, які проникають всередину тіла і поглинають вміст «жертви». Гриби є прямими конкурентами для збудників хвороб. Своєю активністю вони пригнічують розвиток фітопатогенів. До таких належать:

    • Мезітропін (Metharizium anisopliae) охоплює широкий спектр шкідників: капустянка, личинки травневого і колорадського жука, довгоносики, трипси і дротяники. Є безпечним для корисних комах, дощових черв'яків та рослин. Застосовується для сільськогосподарських, овочевих, плодових, декоративно-листяних культур;

    • Боверін (Beauveria bassiana) ефективно бореться зі шкідниками ґрунту, такими як капустянка, личинки хруща, мурахи, трипси, плодожерка та інші шкідники декоративних і плодових дерев і чагарників, квіткових і сільськогосподарських культур;

    • Нематодос (Arthrobotrys oligospora) - фунгіцид біологічного походження, який призначений для захисту коренів від галових нематод, тобто від черв'яків, що пошкоджують кореневу систему, тим самим знижуючи врожайність;

    • Триходермін (Trichoderma viride) ефективний проти багатьох захворювань, серед яких: хвороби стебел і листя, в'янення, кореневі гнилі, застосовується на всіх типах і видах культур - квіткових, плодово-ягідних, зернових. Можна застосовувати як для лікування, так і для профілактики захворювань.

  3. Багатокомпонентні біопрепарати на основі грибів і бактерій комбінують властивості бактерій та грибів, за рахунок чого препарат стає ефективнішим. До них належать:

    • Метавайт (гриби – Metarhizium anisopliae, Beauveria bassiana + бактерії Bacillus pumilus, Bacillus thuringiensis) захистить ваші рослини від всіляких шкідників, таких як личинки хруща, гусениці, совки. Інсектицид викликає порушення нервової системні і кишкового тракту, при цьому є безпечним для корисних комах, дощових черв'яків та рослин. Основними складовими є грибки, які заселяють грунт на довгі роки і не дають шкідникам підібратися до рослин;

    • МікоХелп (гриби роду Trichoderma + бактерії Bacillus subtilis, Azotobacter, Enterobacter, Enterococcus) - фунгіцид, що підвищує родючість і попереджає виникнення хвороб, а також захищає від бактерій і грибків, які викликають кореневу гниль, альтернаріоз, фітофтороз, ризоктониоз, бактеріоз та ін. Також, він добре впливає на розвиток кореневої системи, зменшує стрес від перепадів температур і посушливої ​​погоди, зберігаючи вологу в ґрунті. Є безпечним препаратом для людей, тварин і бджіл.

  4. Біопрепарати на основі вірусів - специфічні віруси заражають шкідника, призводять до ураження кишечника та змінюють геном комахи. Вона гине, а вірус розповсюджується і заражає нових особин.

    • Мадекс Твін (Cydia pomonella грануловірус) ефективний проти яблуневої плодожерки та східної плодожерки.

  5. Біопрепарати на основі витяжки рослин - шкідник споживає оброблену частину рослини, що призводить до загибелі.

    • Біорейд (витяжка софори) - дія препарату спрямована на знищення таких шкідників, як кліщі, мідяниця, плодожерка, колорадський жук, тля, білокрилка, совки, павутинний кліщ і ін.

Для отримання бажаного результату необхідно уважно читати інструкцію до препарату! А якщо вам потрібна допомога, наш консультант з радістю відповість на будь-які запитання щодо використання біопрепаратів. Звертайтеся!

Особливості використання біопрепаратів

Біопрепарати мають свої особливості підчас використння, це пояснюється природністю дії засобів. Вони:

  • дають ефект не так скоро та явно, як хімічні (найкраще біопрепарати проявляють себе на ранніх стадіях захворювань або ж у якості засобів профілактики);

  • вимагають частішого використання (через недовговічність та м’якість дії);

  • погано витримують вплив сонця (обробку необхідно проводити у години, коли його активність невисока);

  • мають короткий термін зберігання;

  • не завжди підходять для догляду за кукурудзою, томатами та огірками (вони вважаються примхливими культурами з точки зору екологічного вирощування).

Всі засоби, представлені в магазині «Світ Рослин», безпечні для використання і дають чудовий результат. Вибирайте біоінсектициди та біофунгіциди, якщо хочете мати відмінний врожай без впливу хімії. Але сміливо замовляйте і стандартні препарати для боротьби зі шкідниками та хворобами, щоб швидко позбавитися від проблеми. У нас – все тільки найкраще для саду та городу!


bioungitsidi.jpg
biopreparati ot vreditelei i boleznei.jpg

22.03.2023

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.