0

Декоративні чагарники незамінна - прикраса ділянки

Декоративные кустарники - незаменимое украшение участка

Декоративні кущі незамінна прикраса ділянки. Їх переваг не злічити: вони багаторічні, ефектні і здатні перетворити навіть непривабливий дворик в райський сад. Завдяки своєму яскравому листю, вони є свого роду «стовпами» стилю в сучасному ландшафтному дизайні. Кущі можуть розділяти ділянку на зони, створювати атмосферу краси і навіть прикривати порожні або непривабливі місця. Унікальність листяних культур в тому, що вони декоративні практично протягом усього року. Багато видів декоративних навіть в зимовий період, коли листя вже скинуте, будуть прикрашати ваш сад своєю барвистою і яскравою корою.

Декоративні кущі
Декоративні кущі
Декоративні кущі

Дерен. Дуже універсальна культура. Її можна використовувати як самостійну одиницю, як живопліт, і як декор для забору. Чагарник може досягати у висоту до трьох метрів. Влітку листя у нього яскраво-зеленого кольору (або зелені з білим обведенням), суцвіття білі. Особливо ефектний дерен восени, коли у деяких сортів листя «перефарбовуються» в бордовий або рожевий колір. Рослина прекрасно піддається обрізці. Культура невибаглива, стійко переносить спеку і холод. Може культивуватися на будь-якому вигляді ґрунту. Але при своєчасних підгодівлях листя виглядає більш соковитим і насиченим. При посадці дерну використовують стимулятор коренеутворення Корневін Грандіс. Таким чином, рослина отримає потрібне підживлення для прискореного утворення потужної кореневої системи. При створенні живоплоту, саджанці висаджуються на відстані до півтора метра один від одного. На наступний рік, культуру рекомендується обрізати, залишивши лише пагони висотою п'ятнадцять-двадцять сантиметрів. Цей метод дозволить в рази збільшити приріст нових пагонів, і густоту чагарниківкущів

Дерен декоративний
Дерен декоративний
Дерен декоративний

Барбарис Тунберга. Чагарник дуже декоративний. Його червоно-бордове або салатово-зелене листя може створити барвистий акцент на галявині, і навіть - виступити в якості «супроводу» садових доріжок. Період цвітіння барбарису починається в травні і триває до середини наступного місяця (червня). Культура дуже невибаглива, вільно переносить спеку і холод. Може приживатися на будь-якому ґрунті. Важливо. Для того, щоб листя барбарису мало насичений бордовий колір, то висаджувати його потрібно на сонячному місці з родючим ґрунтом. Саджанці висаджуються на відстані півтора-два метри один від одного. У момент висаджування культури, ґрунт потрібно розкислювати - для цього можна використовувати вапно пушенка. Крім того, що цей засіб допоможе знизити кислотність, він допоможе знищити шкідників, поліпшити родючість ґрунту і підвищити врожайність.

Барбарис Тунберга
Барбарис Тунберга
Барбарис Тунберга

Хеномелес (японська айва). Крім того, що вона чудово прикрасить вашу садову ділянку, вона ще й подарує вам смачні і корисні плоди. Рослина віддає перевагу сонячному і захищеному від холодних вітрів і протягів місцю. Рекомендується не висаджувати айву в торф'яний і лужний ґрунт. Культура потребує обов'язкової підгодівлі. Навесні - з азотом, восени - з комплексними добривами. Щоб айва виглядала мальовничо, висаджувати її рекомендується на відстані метр-півтора один від одного. Як і інші культури, рослина не терпить бур'янів, і полюбляє мульчування. Важливо. Плодоносить айва на трирічних пагонах. Тому, коли рослина досягне п'ятирічного віку, то необхідно проводити обрізку. І на скелеті чагарнику має утворитися чотирнадцять-шістнадцять молоденьких гілок.

Хеномелес
Японська айва
Хеномелес

Міхуроплідник. На відміну від інших листяних культур, він має свій фірмовий і характерний «стиль». Спочатку його гілочки спрямовуються вгору, а після - живописно спадають вниз, дуже витонченими і плавними дугами. Доросла рослина може досягати у висоту три з половиною-чотири метри. За допомогою обрізки, можна створювати неймовірні і стильні фігурки. Рослина росте дуже швидко. При сприятливих умовах, може підрости за рік на один метр. Міхуроплідник невибагливий, може культивуватися на будь-яких ґрунтах. Він любить сонце, але і добре розвивається в півтіні. Важливо. Міхуроплідник з кольоровим забарвленням на затемнених ділянках втрачає своє забарвлення, і листочки набувають зелений відтінок. Під час висадки щільного живоплоту, саджанці висаджуються на дистанції двадцять-двадцять п'ять сантиметрів. Якщо ви віддаєте перевагу декоративній огорожі з гіллястими і розлогими гілками, то дотримуйтеся відстані п'ятдесят-шістдесят сантиметрів.

Міхуроплідник
Міхуроплідник
Міхуроплідник

Глід. Дуже поширена культура, її можна зустріти практично на всіх ділянках. Їй не страшні ні посушливе літо, ні люті морози. Рекомендується висаджувати огорожу на північній стороні ділянки. Попередньо в посадкову яму (глибина п'ятдесят сантиметрів) потрібно закласти в рівних кількостях перегній, компост і золу до цієї суміші додати 100 г Суперфосфат подвійний. Після висадки, коло потрібно замульчувати і рослину добре полити. Підживлення проводиться двічі - в весняний період і восени. Для того, щоб огорожа була щільною, відстань між рослинами повинна бути пів метра.

Глід
Глід
Глід

Гортензія. Славиться своїм дивовижним цвітінням. Рослина може досягати у висоту - до двох метрів. Культуру зі сформованими і могутнім корінням рекомендується висаджувати в осінній період, а молоденькі живці - навесні. Гортензія погано переносить прямі сонячні промені і сильний вітер. Кислотність в ґрунті повинна бути нейтральною. Після висадки, пристовбурні кола рекомендується замульчувати торфом. Для підгодівлі краще додати добриво для гортензії Агрекол. Посадкова яма повинна бути розміром п'ятдесят на п'ятдесят сантиметрів. Вона повинна бути заповнена компостом, піском і торфом. Для того, щоб саджанці добре прижилися, їх потрібно підрізати. У літній період пристовбурні круги потрібно обов'язково прополювати. Далі проводиться підгодівля. Якщо суцвіття досить великі, то краще їх рекомендується підв'язувати.

Гортензія
Гортензія
Гортензія

Іва (кущова). Рослина швидкоростуча, за два-три роки може сформуватися повноцінна жива огорожа. Залежно від сорту, верба може бути великою (для великих ділянок), і не великою. Вона також може бути попелястою, пурпуровою, білою і т.д. Вишукані та неймовірно гнучкі гілочки добре піддаються обрізці. З їх допомогою можна створити фігурні і витончені композиції. Стильно буде виглядати і арка, яку будуть застеляти вербові гілки. Кущова культура віддає перевагу кислому і зволоженому ґрунту. Підживлення потрібно проводити один-два рази на сезон. Обрізка проводиться два рази на рік: основна - навесні, легка - у липні. Відстань між рослинами при висадці живоплоту - двадцять - двадцять п'ять сантиметрів.

Іва (кущова)
Ива (кущова)
Ива (кущова)

05.07.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.