0

Їх час настав. Весняні добрива, без яких не обійтися

Их час настал. Весенние удобрения, без которых не обойтись

Земля, видаючи нам з року в рік довгоочікуваний урожай, природно «зношується». Тому, якщо її гарненько не "підгодувати», то з надіями на рясне плодоношення доведеться розлучитися.

Рання весна - якраз найсприятливіший час для внесення добрив у ґрунт. Природа прокидається, і рослини починають активно вбирати всі поживні речовини і мікроелементи - їх недолік в ґрунті може значно сповільнити їх зростання і розвиток.

Саме тому, за цей проміжок часу, потрібно встигнути внести в землю всі необхідні базові добрива (мінеральні або органічні), які будуть забезпечувати рослини харчуванням весь вегетаційний період.

І робити це потрібно відразу ж, як тільки розтанув сніг. Є, звичайно «швидуни», які починають вносити підживлення ще на засніжені земельні ділянки. Але велика ймовірність, що добрива можуть просто «поплисти», разом з снігом, що тане.

Коли починати весняні роботи
Коли вносити добрива

Основою підгодівлі (весняної) є добрива, з великим вмістом азоту . Він відповідає за активацію зростання зелені і молоденьких пагонів. Вносяться азотні добрива аж до появи першої зав'язі. Потім кількість азотних добавок скорочується - буйне і стрімке зростання листя призведе до погіршення якості плодів і зменшення врожаю.

Так само важливі навесні фосфорні (стимулюють розвиток і ріст кореневої системи) і калійні (підтримують цвітіння, закладають основи плодоношення) добрива. Як ми вже писали, добрива бувають мінеральні та органічні. А тепер, більш докладно:

Весняні добрива
Весняні роботи на городі

Мінеральні


Добрива створені на основі хімічних елементів, і мають неорганічну природу. Використовуються для цілеспрямованого, швидкого підживлення рослин, необхідними речовинами (азот/калій/фосфор). Вони часом більш доступні, ніж органічні, мають великий спектр дій. Продаються мінеральні добрива вже в концентрованому, готовому вигляді, зручні при транспортуванні. На упаковці завжди є інструкція, де розписане чітке дозування. Вносять мінеральні добрива безпосередньо перед посадкою рослин. Таким чином, речовини будуть знаходитися, на досить близькій відстані до коріння культур. Для того, щоб добриво не було змито природними опадами, їх розсипають в пристовбурні кола і в бороздочки між рядами культур.

Органічні


Бувають рослинного і тваринного походження. Екологічно нешкідливий продукт. У їх складі, найчастіше, є фосфор, калій, азот, кальцій та ін. Елементи, які позитивно впливають на харчування і ріст рослин. Органічні добрива сприятливо впливають на ґрунт - він стає рихлим, його структура помітно поліпшується.

Важливо! При використанні органіки, важливо дотримуватися пропорції: її надлишок може привести до опіків коренів і загибелі рослин.

Спеціалізовані


Тут підібрані і скомпоновані мікроелементи (мінеральні та органічні), які оптимально підходять для певного виду культури.

Весняні добрива
Органічні добрива


Ефективне, швидкодіюче, комплексне і гранульоване добриво. До складу входить три найважливіших компоненти - азот/фосфор/калій. Застосовується добриво практично для всіх культур. Вноситься на будь-який тип ґрунту. У рідкому стані, використовується як позакореневе підживлення для городніх і садових культур.

Переваги

  • Економічно вигідно. Концентрація корисних мікроелементів в цьому добриві дуже висока. Тому при мінімальних витратах, можна удобрити досить велику площу посадок.
  • Висока водорозчинність.
  • Підвищення врожайності на тридцять-сімдесят відсотків.
Добриво нітромафоска
Переваги нітромафоски

Універсальне добриво (органічне) в гранулах. Виробляється на основі курячого посліду з додаванням усіх необхідних мікроелементів. Завдяки застосуванню АГРОЛАЙФ, структура ґрунту відновлюється, рослини отримують всі необхідні поживні речовини. Застосовується при вирощуванні всіх сільськогосподарських культур, а також - декоративних і квіткових.

Переваги

  • У плодах не утворюються нітрати.
  • Підвищується стійкість рослин до захворювань.
  • Зменшує токсичну дію захисних препаратів.
  • Підвищується врожайність.
Добриво АГРОЛАЙФ купити
Добриво агролайф переваги

Добриво (мінеральне) з високим вмістом азоту. Застосовується як для основних, так і для додаткових підгодівель. Бажано використовувати на стадії, коли рослина тільки розвивається. Використовується для садових і овочевих культур.


Переваги

  • При обприскуванні не завдає опіків.
  • Збільшується врожайність.
  • Профілактика від шкідливих комах і інфекцій.
  • Дуже швидко рослинами засвоюється.
  • Кількість білка в культурах збільшується.
  • Легко розчиняється у воді.
добриво Карамбід
Купити Карамбід

Органічне добриво. Продукт, отриманий в результаті переробки гною, червоних каліфорнійських черв'яків. У Гумівіті повністю відсутні насіння бур'янів. Застосовується для всіх видів сільськогосподарських культур.


Переваги

  • Підвищується імунітет.
  • Легка «засвоюваність» добрива, швидко наповнює рослини корисними речовинами.
  • Пригнічує всі хвороботворні інфекції.
  • Екологічно чистий продукт.
Добриво гумівіт купити
Органічне добриво купити

Добриво мінерально-органічне. Основа - гумат-калію. Великий вміст макро- і мікроелементів. Застосовується при замочуванні насіння, а також на стадії дозрівання плодів. Застосовується для всіх сільськогосподарських культур.


Переваги

  • У добриві присутні всі необхідні поживні елементи.
  • Підвищує стійкість рослин до грибних та інших захворювань.
  • Можна використовувати як для кореневого, так і для позакореневого підживлення.
  • Збільшується схожість, а також проростання насіння.
  • Відновлюється родючість ґрунту.
Рост-концентрат купити
Рост-концентрат добриво

Подбайте про свій город заздалегідь, наситивши ґрунт поживними добривами, і урожай порадує Вас своєю щедрістю і великою кількістю.


01.03.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.