0

Підживлення газону навесні

Газон – основний елемент для втілення різних дизайнерських ідей на ділянці, який надає відчуття чистоти і свіжості. Це відмінне місце для відпочинку, розслаблення і просто отримання естетичного задоволення. І щоб зелений килим кожний сезон продовжував тішити своєю красою, слід забезпечити правильний догляд, в тому числі не забувати про своєчасних підгодівлі мікро-, макроелементами і корисними сполуками. Від нестачі азоту, фосфору, калію і заліза трава стає блідою, починає в'янути, через що доводиться докладати більше сил і часу на відновлення газону.

Переваги весняного підживлення

Газон весной

По закінченню тривалої холодної зими вже хочеться швидше побачити, як газон зазеленіє і покриється молодими рослинами. Так відбувається в тому випадку, коли догляду за травою приділяється достатньо уваги, і проводяться сезонні підгодівлі, які сприяють:

  • зміцненню кореневої системи;

  • росту густої і насиченої трави;

  • підвищення декоративності газону;

  • розвитку стійкості до шкідників і збудників хвороб;

  • стійкості до температурних перепадів.

Підживлення найчастіше проводять в квітні після сходу снігу, але все ж слід орієнтуватися на погодні умови в регіоні. При стійких плюсових значеннях температури проводять весняну підгодівлю комплексними мінеральними добривами з перевагою азоту.

Необхідні елементи для газону

Не дивлячись на широке розмаїття сортових різновидів газонної трави, всім їм потрібні основні поживні речовини. При виборі добрив слід уважно вивчити його склад, куди повинні входити необхідні в цей період елементи:

  • Азот сприяє активному росту рослин і їх насиченню яскраво-зеленим забарвленням. При внесенні добрив з вмістом азоту трав'янистий покрив швидше оновлюється, підвищується його густота. Дефіцит азоту можна запідозрити при повільному зростанні і побліднінні рослин.

  • Фосфорні добрива також затребувані навесні, адже вони сприяють ранній появі газону, зміцненню і розгалуженню кореневої системи, активному засвоєнню поживних сполук з ґрунту. Підгодовувати фосфором рекомендується ранньою весною, не чекаючи появи сходів. Брак фосфору призводить до появи бузкового відтінку і підвищеної ламкості трави.

  • Калієві підгодівлі зазвичай проводять разом з фосфорними, що значно збільшує їх ефективність. Калій підвищує стійкість трави до розвитку різних захворювань. При дефіциті калію на рослинах починають з'являтися опіки.

Подкормка газона весной          Уход за газоном

При внесенні добрив слід дотримуватися дозування, зазначеного в інструкції, адже надлишок елементів також шкідливий, як їх нестача. Через зайву азоту трав'яний покрив слабшає і швидше старіє. Якщо багато фосфору сповільнюється зростання. А надлишок калію призводить до опіку кореневої системи і загибелі трави.

Добрива для весняного підживлення

Спосіб внесення добрив залежить від його форми. При використанні розчину використовують лійку і розбризкують його по всій ділянці, на великих територіях можна застосувати розприскувач. Сухі гранули розсипають, коли трава суха, а ґрунт насичений вологою.

Добриво Agrecol газонне багатокомпонентне – мінеральне добриво в гранулах, яке підійде для більшості сортів газонної трави. Добре підходить при первісній посадці газону і підвищує стійкість до розвитку грибка. Може надалі використовуватися і для літньої підгодівлі.

Добриво Agrecol для газону швидкий килимовий ефект – відмінний варіант для відновлення газону після зими, а також нарощування зеленої маси молодими газонами, завдяки наявності високого відсотка азоту в складі – 34%. Після внесення гранул активізується зростання культур, підвищується густота і стійкість до захворювань.

Добриво Fertis NPK 17-6-11 + ME для газону – це ще одне гранульоване добриво, яке допоможе домогтися швидких позитивних результатів. Зручна форма внесення допомагає заповнити рівень азоту, фосфору, калію, магнію, сірки та інших елементів, посиливши зростання трав'яного покриву, навіть в місцях з підвищеним навантаженням.

Для підгодівлі рекомендується вибирати ранковий або вечірній час, що допоможе убезпечити газон від агресивного денного сонця, яке висушує гранули і перешкоджає їх всмоктуванню в ґрунт. По можливості слід проводити підгодівлю перед дощем, завдяки чому елементи швидше вберуться в ґрунт, запобігаючи перенасичення поживними сполуками. Важливо рівномірно розподілити добрива по ділянці, адже їх скупчення в одному місці може призвести до пожовтіння або опіку газону.

Своєчасні весняні підживлення допомагають газонної траві бути не тільки здоровою, але і красивою. Підібравши правильний комплекс елементів для весняного підживлення, зелений килим буде залишатися доглянутим і радувати насиченою зеленню все літо.

24.11.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.