0

Томати. Як не заважати гарному врожаю?

Томаты. Как не мешать хорошему урожаю?

Місце для висадки розсади томатів вибираємо з південного боку. Відстань між рядами не менше 50-70 см. При цьому кущі потрібно формувати в одне стебло і не допускати взаємного перекривання листя сусідніх кущів. Садіть помідори так, щоб на поверхні залишалися тільки листя. Стебло обросте корінням, і рослина дасть кращий урожай.

Полив

Підвищена вологість грунту необхідна протягом першого тижня після висадки розсади, щоб рослини добре вкоренилися. Далі рясна волога шкідлива! Вона викликає буйство зеленої маси, але пригнічує розвиток квіток на перших суцвіттях. Крім цього, полив не дає кущам розвинути глибоке коріння і стати стійкими до посухи. Тому поливати томати необхідно раз на тиждень, не допускаючи перезволоження.

Прищіпка рослин

Своєчасна обрізка і прищіпка рослин сприяють гарному росту і поліпшення якості великих плодів. У разі загущення посадок у томатів можна видаляти частину здорових листків. Сухе, пожовкле листя необхідно видаляти регулярно. Варто зауважити, що за один раз можна видалити не більше трьох-чотирьох листків, особливо після поливу, зменшиться випаровування через листя, і зайва волога попрямує в плоди, в результаті вони почнуть розтріскуватися. Не рекомендується видаляти листя під гронами, адже кращий спосіб вилікувати рослину - обприскати листя спеціальними препаратами.

Обробка фунгіцидами

Через 10-14 днів після висадки у відкритий грунт, необхідно провести профілактичну обробку від таких хвороб як фітофтороз і альтернаріоз. Для цього проводимо мінімум три обробки і з інтервалом 14 днів препаратами: Ридоміл, Ревус Топ, КвадрісЧарівник. Чергуючи між собою.

Гарного врожаю!

20.05.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.