0

Тренди ландшафтного дизайну 2019

Тренды ландшафтного дизайна 2019

Мода - «штучка» примхлива і дуже мінлива. Але для того щоб, щоб створити якийсь стильний напрямок на дачній ділянці - потрібен певний час. Рослинам потрібно прижитися, адаптуватися - вони переживають великий стрес після кожної пересадки. Саме з цієї причини, дизайнери не особливо швидко реагують на всі ультрамодні течії. Але все-таки і в стороні вони не можуть залишатися.

Основні тренди пейзажного ландшафту в цьому році - це комфорт, соковиті фарби, простота, багатофункціональність, природність.

Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн

    Що пропонують дизайнери:
  • газон на вашій ділянці повинен займати менше місця. Більше культивуйте ґрунтопокривні рослини і злаки;
  • зонування повинно бути дуже «м'яким». Ніяких строгих ліній - кордони повинні бути розпливчастими;
  • сад плавно «перетікає» в будинок. Він може виконувати функції їдальні, вітальні, кухні;
  • в 2019 році не вітається стрижка дерев і чагарників топіарною, акуратною стрижкою;
  • з'явилася мода на дощові сади. Вони облаштовуються так, щоб вода по ринві «йшла» стразу в квітники;
  • в тренді чагарники. Вони висаджуються великими групами або масивами. Все принадність у тому, що зараз вони не вимагають точної, геометричній обрізки;
  • набирають популярність зонтичні культури. Вони надають ділянці деяку легкість і легкість. Зонтичні рослини візуально будуть розмивати контури саду;
  • Зараз модно поєднувати яскраву квіткову композицію з травою (декоративної).

Слідувати модній тенденції дуже просто - потрібно лише вибрати полюбилося напрямок і приступити до втілення своєї мрії.

Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн

Зняття кордону між садом і домом

Вітальня, робочий кабінет або їдальня на чистому повітрі. Чи не погана ідея для роботи, відпочинку з друзями або розваг. Вся принадність цього напрямку в тому, що ваша частина будинку переміщується на садову ділянку. А сад вже вбирає в себе всі особливості інтер'єру.

Асиметрія і геометричність

Зараз цей напрямок набирає все більшої популярності. Спочатку геометрична «тема» почалася з зображень на тканинах, а вже потім зайняла лідируючі позиції в архітектурі й інтер'єрах. При плануванні саду, стрижці живоплотів, виготовленні садових меблів все частіше можна побачити геометричні теми. Особливо вони виграшно виглядають на контрасті з природним стилем, злаками і т.д.

Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн

Мінімалізм

Найбільш поширений стиль. Найбільш вдале його поєднання - з сучасною і стильною архітектурою. Головна ідея - це об'єднання житлової частини будинку з зеленими насадженнями. Не повинно бути ніяких роздільників на зони, а якщо вони і присутні, то повинні бути малопомітними. Композиція повинна складатися з відкритих майданчиків, які знаходяться на різних рівнях, але вони повинні бути об'єднані стилістично.

Зараз особливо популярні тераси, зони барбекю, альтанки з нехитрими формами (геометричними), але з високим функціоналом і технологічністю. Для оформлення міні-саду підійдуть декоративні чагарники, багаторічники, злакові, хвойники. Актуально і декорування клумб, доріжок натуральним каменем, щебенем і т.д.

«Гра» з меблями на колірному контрасті

Легкі та різнокольорові меблі можна встановлювати на різних ділянках вашого саду. Крім того, що вони дуже мобільні, вони ще й принесуть вашому простору елементи святковості та веселої гри.

Персоналізація садової ділянки

Зараз не в моді помпезність (величезні ліхтарі і т.д.), зараз - час простих і малих форм (архітектурних). Це може бути садові меблі або альтанка, створена своїми руками або на замовлення. Основна вимога - зручність і функціональність.

Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн

Природність

Стає актуальною простота форм. Тут немає місця перевантаженим міксбордерам. На перше місце виходить стиль з справжніми природними матеріалами. Вони повинні ніяк не обробленими, з шорсткою поверхнею. Флору рекомендується купувати тільки в місцевих розплідниках. Тобто вона повинна бути «рідною» для свого регіону.

Неформовані живоплоти

Як ми вже вище писали, ніякої формуючої обрізки робити не потрібно - тільки санітарна. У такій спосіб обрису саду надається максимальна ефектність. Це може бути барбарис, лохина, гортензія, снежноягодник. Тобто будь-який яскраво квітучий чагарник з ефектним листям або ягодами. Або ж швидкозростаюча листяна культура (верба, дівочий виноград). Для досягнення максимальної «стильності», зазвичай формують тільки нижню частину культур. А верхня - нехай росте, як їй подобається.

Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн

Овочевий «квітник»

Овочеві культури, ягоди, фрукти та пряні трави в цьому році активні учасники тренда. Розбийте клумбу (кухонну) де поряд будуть культивуватися ромашка і орегано, котовник і крес-салат з руколою. Придивіться як декоративна ажурна зелень кропу або петрушки. Листовий салат, помідори, чабер і базилік можуть скласти дивовижну і стильну композицію. У поєднанні з квітковими культурами, така клумба буде не тільки корисною в вашому господарстві, а й додасть вашій ділянці індивідуальності і шику.

Недбалість і простота

Якщо вас втомило висаджування культур під лінієчку, ласкаво просимо до стилю «Нова хвиля». Зараз це пік моди. У екосаду все повинно виглядати як у справжньому лісі або галявині. Тут поряд з культурними рослинами спокійно сусідять бур`яни. Вітається наявність пампасних трав (кортадерія) і злаків. Хтось в даний момент подумав: «яка у мене зараз модна ділянка». Це не зовсім так. Цей стиль вимагає планомірної і продуманої висадки кожної рослини. По справжньому, екосад - це кілька років терплячого праці.

Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн
Ландшафтный дизайн

Сам собі дизайнер

При декоруванні своєї ділянки можна застосувати весь політ вашої буйної фантазії. Будь-яке підручний засіб - може стати родзинкою на вашій ділянці. Це може бути і стара ванна, в яку можна підселити братки. Давня дірява бочка - чим не предмет витонченого декору? Тобто пробуйте, дерзайте. Забудьте про свої клопоти і метушню і насолоджуйтеся чудовими творчими моментами.

27.05.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.