0

Догляд за хвойними рослинами навесні

Хвойні рослини безперечно дуже виграшний варіант для ландшафту. Вони гармонійно прикрашають сад протягом усього року. Взимку вони пожвавлюють сад на тлі безлистих дерев, навесні і влітку хвойні рослини дуже вигідно підкреслять квіткову композицію на альпійській гірці або палісаднику. Зима вже далеко позаду, сувора і не дуже, сніжна і з завидною відлигою, яскравим лютневим сонцем, від якого вкрай бажано заховати рослину під чохлом із агроволокна. У погоди немає поганої погоди. Однак будь-яка погода по-різному впливає на хвойні рослини. Як адаптувати рослину після зими, щоб вона розкрилися у всій своїй красі – хвоя стала насиченого кольору шовковиста і з ніжним восковим нальотом? 

Саджанці хвойних рослин

Санітарна обрізка 

Обов'язково обріжте все сухе та поламане гілля, не залишайте його в кроні, воно можуть сприяти розвитку грибкових захворювань. 

Формувальна обрізка 

До питання обрізки хвойних потрібно підходити відповідально: кардинальні порушення їх крони, видалення старих здерев'янілих, але живих гілок або верхівок можуть стати згубними, особливо для сосен, ялин і ялиць. 

Коли проводити обрізку? 

Сосни – кінець травня – початок червня. У цей час у них відростають молоді пагони, їх потрібно прищепити (обрізати) поки вони м'які з нерозпущеною хвоєю. Частина необрізаного пагона встигне сформуватися та одерев’яніти до зими. 

У цей період можна прищепити і молоді пагони ялини. Однак формувальна обрізка проводиться наприкінці березня – на початку квітня. 

Тиси і туї – можна стригти в будь-який час, починаючи з березня. 

Підживлення 

Навесні хвойні рослини дуже потребують підживлення. Коли земля прогріється – це середина-кінець квітня, обов'язково підживіть хвойні спеціальними добривами. Рекомендуємо добрива ТМ Agrecol. Крім цього, зробіть позакореневе підживлення стимулятором росту Епін. Він активізує пробудження бруньок, і рослина швидше піде в зростання. 

Мульчування 

Мульчування – це не просто данина моді. Хоча, погодьтеся, замульчовані посадки хвойних виглядають набагато естетичніше. Мульчування – дуже важливий агротехнічний захід, який дозволяє зберігати вологу, тим самим звільняючи Вас від поливу. Позбавляє від бур'янів, а шкода від них може бути величезною, особливо для карликових форм сланких сосен і ялівців. Висновок один – обов'язково замульчуйте посадки хвойників сосновою корою

Хвороби і шкідники 

Якщо зима була достатньо сирою, ризик розвитку грибкових захворювань у хвойних рослин дуже високий. Те ж саме стосується і шкідників. Тому при настанні температури вище +15°С (середньодобова) обов'язково обробіть хвойні рослини для профілактики препаратами Енжіо з розрахунку 3,6 мл на 5 л води – він захистить від шкідників, і препаратом Стробі з розрахунку 2 г на 20 л води – він захистить від грибкових захворювань. 

Хвойні рослини зберігають свіжість і привабливий вигляд протягом всього року, додають ландшафту особливої «родзинки», дотримуйтесь наших рекомендацій – і Ваш сад буде гармонійним і доглянутим! 

Добрива для хвойних

Купити хвойні рослини, добриво для хвойних рослин в інтернет-магазині і оформити доставку поштою по Україні: Київ, Черкаси, Чернівці, Полтава, Харків, Суми, Запоріжжя, Дніпро, Херсон, Миколаїв, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Львів

05.04.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.