0

Біопрепарати для обробки саду

Сад – це гордість господаря, що наповнює ділянку затишком, формує мікроклімат і є хорошим джерелом вітамінів і корисних сполук. Тому таким цінним рослинам важливо забезпечити оптимальні навколишні умови і належний догляд для їх росту і розвитку. Однією з важливих задач на весну є захист саду, особливо молодих саджанців. Втрати в урожаї через різні хвороби або шкідників – це не рідкість, і найкращим вирішенням проблеми стане профілактика її появи. Збудники захворювань і комахи-шкідники активізуються в різні часові періоди, тому важливо своєчасно обробити весняний сад, щоб не допустити катастрофи.

Весняна обробка саду

Біопрепарати для саду

При весняній обробці саду часто використовуються дві групи препаратів: фунгіциди та інсектициди. Перші призначені для боротьби із захворюваннями грибкової, вірусної або бактеріальної етіології, одночасно підвищуючи імунітет рослин. Другі допомагають в боротьбі з комахами-шкідниками на різних стадіях розвитку. Час початку обробки залежить від кліматичних умов в регіоні і погоди в цьому сезоні. Головним орієнтиром стане сонячна погода і відсутність нічних заморозків.

Використання біопрепаратів забезпечить не тільки якісний і тривалий захист садовим культурам, а й допоможуть виростити екологічно чистий і щедрий урожай.

Рекомендації при використанні біопрепаратів:

  • Найкращим часом стане сухий прохолодний ранок. Не можна проводити обробку після дощу, в туманну або вітряну погоду.

  • Обприскувати рослини слід у напрямку згори донизу – крона, пагони, стовбур, пристовбурні кола.

  • Як розчинник краще підійде фільтрована вода.

  • Важливо дотримуватися інструкції приготування робочого розчину, тому що підвищена концентрація діючих речовин призводить до опіків культур.

  • Роботи з біопрепаратами слід проводити в захисному одязі.

  • Приготовлені розчини необхідно використовувати відразу. Через зберігання втрачаються первинні властивості.

Біопрепарати для боротьби з хворобами

Весняна обробка саду

Різні захворювання саду легко передаються через грунт, заражений посівний матеріал або рослинні залишки, тому вчасно вжити заходів вкрай складно. Щоб мінімізувати втрати врожаю необхідно подбати про безпеку саду до приходу епідемії. З цим завданням добре справляються фугніціди, які знищують збудників і перешкоджають поширенню хвороб. Для отримання максимальної ефективності слід застосовувати препарати в профілактиці.

Фіотодоктор 20 г – ефективний біопрепарат, який допомагає в боротьбі з широким спектром захворювань плодово-ягідних дерев і чагарників:

  • Фітофтороз – хвороба пасльонових культур, яка призводить до загибелі більшої частини врожаю. Першою ознакою є поява темно-коричневих смужок на нижньому ярусі листів. По мірі розвитку грибок вражає і ті листя, що ростуть вище, які під час дощів гниють, а в суху погоду засихають і перетворюються в кірки.

  • Борошниста роса. Ураження грибком, яке проявляється появою білого нальоту на рослинах – міцелій гриба. Після дозрівання спор на поверхні виступають краплі рідини, схожі на росу, що і обумовлюють назву хвороби. На листі хворих рослин з'являються плями, вони в'януть і опадають. При відсутності лікування рослина гине.

  • Парша – основне захворювання яблуні, з яким зустрічаються садівники в весняний період. Спори дозрівають ранньою весною, тому зараження може відбутися вже з моменту появи першої зелені. Характерними ознаками є жовто-зелені плями, які з часом темніють.

Біофунгіцид Фітоспорін 10 г – хороший вибір для лікування і профілактики захворювань грибкової або бактеріальної етіології: фітофторозу, кореневої гнилі, парші, борошнистої роси, чорної ніжки, іржі, альтернаріозу, фузаріозу та ін.

Біопрепарати для боротьби зі шкідниками

Разом з рослинами прокидаються і їх шкідники. Кожен сезон ми стикаємося з комахами-паразитами, які знищують сільськогосподарські культури, на догляд за якими йде стільки сил і часу. Проведена вчасно профілактична обробка збереже Ваш урожай!

Актофіт 40 мл при низькій нормі витрати дозволяє впоратися з широким спектром шкідників садових культур у відкритому і закритому грунті. Діюча речовина надає нейротоксичний ефект, що знешкоджує колорадського жука, попелиці, кліщів, трипсів, капустяну білявку, совки, рослиноїдних і багатьох інших.

Інсектицид Актоцід 1л –  біологічне походження дозволяє боротися зі шкідниками, не впливаючи на якість і чистоту плодів дерев і чагарників. Препарат проявляє дію вже через 15 хвилин і забезпечує надійний захист до 2-3 тижнів від кліщів, білокрилок, колорадського жука, попелиці, павутинного кліща, довгоносиків, пильщика, квіткоїда.

Гарних врожаїв!

22.12.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.