0

Як підготувати хвойні рослини до зими?

Как подготовить хвойные растения к зиме?
Хвойні рослини надають особливого шарму саду в зимовий час. Однак взимку є ймовірність сильних пошкоджень крони і підмерзання коренів. Як цього уникнути?
Незважаючи на низькі температури, життєві процеси у хвойних рослин не зупиняються. А лише трохи сповільнюються. Тому дуже важливо підготувати їх до зими правильно.

Для чого потрібні осінні поливи?
В кінці листопада, до настання стійких морозів, хвойні дерева і чагарники потрібно рясно полити. Рясно - це значить, 2 відра під рослини висотою до 1 метра і 3-5 відер під рослини висотою від 1,5 м. Так Ви забезпечите запас вологи на всю зиму. І на початку березня, коли почне припікати сонце, крона почне оживати і «вимагати» біля коріння вологи і харчування. Достатня кількість вологи для коренів в цій період забезпечить гарний насичено-зелений колір хвої.

Чим мульчувати молоді рослини?
Всі хвойні рослини, у віці до 5 років, потребують мульчування. Найкращим мульчуючим матеріалом - є сосновая кора. Вона досить велика, тому забезпечує приток кисню до коренів і в той же час, при підвищенні температури не перешкоджає випаровуванню вологи.
Як підготувати хвойники до зими
Як підготувати хвойники до зими

Як уникнути сонячних опіків?
Навіть найстійкіші хвойні рослини до кінця зими ризикують отримати сонячні опіки. У лютому погода часом непередбачувана, вдень яскраво світить сонце, тим самим провокує пробудження коренів. Вони починають активно живити крону. Повторні морози в цей час можуть завдати великої шкоди рослині. Призупинити рух соку Вам не під силу, а ось укутати хвою агроволокном просто необхідно. Накладіть агроволокно 50 щільністю на крону дерева и обв'яжіть шпагатом. Не потрібно «замуровувати» всю крону, до останньої гілочки. Якщо залишаться невеликі отвори - не страшно. Якщо рослина досить велика, то просто притініть її південну сторону.

Як позбутися від великого шару снігу на рослині?
Якщо зима видалася сніжна, дуже важливо не дати мокрому снігу осісти важким тягарем на гілках рослини. Інакше не обійтися без розломів скелетних гілок. Однак не можна просто піти і струсити сніг. Потрібно акуратно підчіплювати кожну гілку, обережно розгойдуючи. Скористайтеся для цього мітлою. Крону кулястих і колонних сортів можна вберегти, зв'язавши її шпагатом. Тільки робити це потрібно акуратно, не перетискаючи гілки.

Як підготувати хвойники до зими
Як підготувати хвойники до зими

Скористайтеся нашими порадами, хвойні рослини швидко відійдуть від зимової сплячки і порадують своєю декоративністю! Купити агроволокно недорого, соснову кору з доставкою поштою по Україні ви можете просто зараз.
18.10.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.