0

Томати на дереві?! Так це можливо!

У світі сучасних технологій немає нічого неможливого. І городника зі стажем важко чимось здивувати. Тюльпани, хризантеми, півонії, гіацинти – різноманітність сортів, форм і забарвлень просто захоплює! І щороку в квітнику з'являються все нові і нові різновиди. А ось що стосується овочів, то тут підхід більш консервативний. Як правило, дачники обирають вже перевірені сорти. Однак є новинка серед томатів – і це не просто новий покращений сорт або гібрид - це ціле Томатне дерево! Так, тепер томати можуть рости і на дереві. Томатне дерево Спрут F1 під силу виростити будь-якому дачникові навіть в непростих кліматичних умовах. 

І ми поділимося з Вами як це зробити. 

Томатне дерево насіння

Дерево не може вирости великим за один сезон, тому для вирощування томата Спрут потрібна теплиця, яка опалюється круглий рік. Це необхідно для того, щоб розкрити весь потенціал томата. І зібрати максимальний урожай. А потенціал у Томатного дерева просто величезний – більше тонни врожаю за один рік! Однак даний томат можна вирощувати і в умовах відкритого ґрунту, як звичайний сорт, і протягом сезону Ви отримаєте найкращий індетермінатний (з необмеженою точкою зростання) гібрид томату з дуже високим урожаєм і тривалим плодоношенням. 10 кг врожаю з куща – це, погодбтеся, теж хороший варіант. 

Як виростити томатне дерево у відкритому ґрунті? 

Наші рекомендації: 

  • Висійте насіння томата Спрут на розсаду на 1-2 тижні раніше звичайних томатів. Висівати можна в касети для розсади. Як субстрат ідеальним варіантом будуть торф'яні таблетки

  • Під час пікіровки обов'язково прищипіть основний корінець, це простимулює утворення бічних корінців, і рослина швидше піде у зростання. 

  • Для висадки потрібно більше місця, ніж для звичайних томатів. Висаджуйте на відстані 1,5 метра один від одного. 

  • Попередньо підготуйте опору. Це може бути шпалера або потужні кілки. 

  • Томат Спрут в умовах відкритого ґрунту може вирости і до 4 метрів. Однак висоту ви можете зменшити. Просто прищипіть центральний пагін на потрібній для Вас висоті. 

  • Не пасинкуйте рослину. 

  • Обов'язково підживляйте один раз на 2-3 тижні. Це можуть бути і кореневі і позакореневе підживлення. Рекомендуємо добрива: при посадці Агролайф або Нітроамофоска. У період вегетації: Гумісол, Гуміпас, Рост-Концентрат Калійний, Хелатин Томат. Добрива потрібно чергувати. 

  • Профілактику обробок робіть по схемі як для звичайних томатів: 

Перша обробка. Через 14 днів після висадки у відкритий ґрунт. Препарати для обробки – Ревус Топ, Консенто

Друга обробка. Через 14 днів після першої. Препарати для обробки - Ридоміл Голд, Чарівник. 

Третя обробка. Через 14 днів після другої. Препарати для обробки: Квадріс, Бордоська суміш, Фітодоктор

Четверта і наступні обробки, кількість залежить від погодних умов. Препарати для обробки: Квадріс, Мікосан. У даних препаратів короткий термін захисної дії. І тому вживати в їжу плоди можна: Квадріс – через 5 днів, Мікосан – через 2 дні. Перед вживанням плоди добре помити. Обробка проводиться в суху, безвітряну погоду. При температурі повітря не вище 25°С. Ретельно обприскати робочим розчином і верхню і нижню частину листа. Чим дрібніше струмінь розпилювання, тим ретельніше Ви зможете покрити всю поверхню листя. Обирайте для роботи якісні обприскувачі з можливістю регулювання струменя розпилення. 

  • Обов'язково видаляйте, сухе і жовте листя. Чим менше листя, тим краще провітрюються рослини. 

Важливо! Листя на рослинах можна видаляти, коли на першій кисті з'являються перші рожеві плоди. Для рівномірного і дружного дозрівання плодів листя потрібно обірвати все, проте робити це потрібно, тільки коли почнуть дозрівати томати на другий кисті. 

Експериментуйте! 

Удачі Вам і багатого врожаю!

Насіння томатного дерева купити

17.01.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.