0

Що сіють на розсаду в середині січня?

Пройшов Новий рік і так хочеться вже що-небудь посадити до весни. І ми в передчутті салату з вітамінної зелені вирощеної своїми руками, починаємо розглядати пачки з насінням. Навіть незважаючи на те, що за вікном сніжно, так хочеться почути запах майбутнього літа!

В середині січня можна посадити на вигонку шніт-цибулю, заготовлену з осені або ріпчасту цибулю на перо. Ближче до кінця січня теплолюбиві овочі з тривалим періодом вегетації, які в середній смузі неможливо виростити без розсадного способу: коренева селера і цибуля-порей.

З середини січня також можна почати висів розсади квітів. Посіяна в цей період петунія і лобелія вже в травні порадують Вас своїм цвітінням в підвісних корзинах і кашпо на балконах і терасах. Гвоздика Шабо - дуже красива рослина, від моменту сходів до цвітіння необхідно 5-6 місяців, але цвісти вона буде до самих заморозків. Еустома - просто чудово виглядає в балконних ящиках! Шикарне доповнення яскравих фарб до кінця літа! Варто зауважити, що в цей період розсаду обов'язково потрібно забезпечити додатковим освітленням.

А ось кілька основних правил, якими користуються садівники при виборі термінів посіву насіння за місячним календарем:

1. Насіння рослин, які дають урожай на поверхні землі, висівають на зростаючому Місяці.

2. А ось насіння рослин і посівний матеріал, що дають урожай в землі (коренеплодів), висівають на спадаючему Місяці.

3. При виборі термінів враховується положення Місяця в зодіакальних сузір'ях, тобто зодіакальне сузір'я має сприяти саме тій рослині, яку Ви збираєтеся висівати або висаджувати.

4. У дні Молодика і повного Місяця, за 12 годин до їх настання і 12 годин після, не рекомендується ні сіяти, ні садити.

Ці правила, звичайно не значать, що нічого не можна висівати в звичайні дні. Основний вплив на ріст і розвиток рослин все ж надають місцеві погодні умови, родючість грунту, своєчасне внесення добрив, якісний посадковий матеріал і, звичайно, Ваш ентузіазм!

Гарного Вам врожаю!

Що сіяти в січні


09.01.2015

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.