0

Список робіт для садівників та дачників в грудні

Список работ для садоводов и дачников в декабре
З настанням першого зимового місяця, перших морозів і снігу, здається, що все в саду завмирає. Але ми то розуміємо, що деревам, і квітам просто потрібно набратися сил перед новим продуктивним сезоном. Природа розумно розподіляє навантаження для роботи, відпочинку та накопичення сил. Також і людині не варто розслаблятися. Звичайно, можна зменшити темпи, а ось де краще натиснути розповімо:

1. Обміркуйте, чи всі інструменти є в вашому садівничому арсеналі. З приходом весни почнуться обрізки, посадки, підгодівлі, пересадки розсади. Покривний матеріал, плівки, добрива, садовий інструмент вибирайте вже зараз. Неспішний вибір допоможе зробити фінансово вигідну покупку.

У спину вже починає дихати рассадний сезон, чи достатньо у вас ємностей, чи не потрібні будуть фітолампи, можливо, ви ще не придбали надзручны мінітеплички? Щоб уже в лютому не пороти гарячку, проаналізуйте потреби в інвентарі ще в грудні.

Садові роботи в грудні
Садові роботи в грудні

2. Залежно від погодних умов зими, може знадобитися проведення додаткових дій на ділянці. Якщо зима виявиться морозною, але безсніжною, знадобиться додаткове укриття для молодих плодових саджанців і квітів, що зимують в ґрунті.

  • легкий спосіб захистити теплолюбні і молоді плодові культури від морозів і гризунів - обмотати стовбури рослин смугами агроволокна, шириною 15-20 сантиметрів в кілька оборотів. На гілки чутливих до холодів рослин надягають мішок з білого Спандбонду. Використовують саме білий покривний матеріал, темний сприятиме нагріванню стовбурів сонячними променями. В цьому випадку різке нічне похолодання може привести до пошкодження структури кори.
  • при відсутності снігового покриву, під загрозою також виявляться полуничні грядки. У солом'яному або хвойному укритті знаходять теплий притулок шкодники-гризуни, а сам ягідник запріває, що призводить до захворювань. Комфортним укриттям для повзучої культури буде також біле агроволокно, натягнуте на невеликі дуги, так, щоб листя не стикалося з матеріалом.
  • також додаткове укриття може знадобитися для винограду, троянд, хвойних дерев..
Садові роботи в грудні
Садові роботи в грудні

3. Як недолік, так і надлишок снігу може негативно позначитися на стані саду. Під важким сніговим покривом пагони молодих саджанців можуть ламатися. Краще дбайливо струсити сніг і притоптати біля стовбура, тим самим ще більше ускладнивши завдання пронирливим гризунам.

4. Продовжуйте співпрацювати з пернатими помічниками на ділянці. За ситу зиму пташки віддячать садом, чистим від шкідливих комах, а бруньки дерев залишаться недоторканими. В якості трапезної садівники можуть купити годівничку для птахів, а їх дружні перекуси можуть послужити відмінним приводом для фотополювання.

Садові роботи в грудні
Садові роботи в грудні

5. Якщо ви встигли купити цибулини квітів, однак погодні умови завадили їх посадити, зараз час зайнятися вигонкою цибулькових і вже до самого квітучого свята в березні або до Дня закоханих ви самостійно виростите шикарний квітковий подарунок.

6. Виростити троянду з насіння. Не дивуйтеся, звичайні троянди дійсно розмножуються саджанцями, але зараз у вас є можливість виростити незвичайну, дуже ніжну ірландську троянду – еустому. Через тривалий вегетативний період, висівають насіння еустоми ще в грудні. Ці квіти часто вибирають для формування подарункових або весільних букетів, попит на них дуже великий від цього і ціна не маленька. Зараз насіння еустоми обійдуться недорого, але розпустившись, вони можуть стати початком прибуткового квіткового бізнесу або просто прикрасити клумбу витонченими квітами.

Садові роботи в грудні
Садові роботи в грудні

02.12.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.