0

Смакота з ароматом димку. Що приготувати на пікніку. Кращі рецепти

Блюда на решетке гриль

Не дивлячись на те, що за вікном уже листопад, погода продовжує радувати нас теплими днями, а тому можна сміливо вибиратися на пікнік всією сім'єю або з друзями. Отже, все у вас для цього готово. Мангал, гриль - вже давно завантажені в машину. Залишилося тільки доїхати до місця відпочинку і почати банкет.

Тому ми хочемо вам порекомендувати кілька хороших рецептів, які вам, безумовно, сподобаються, і які ви візьмете собі на «озброєння».

Реберця свинячі барбекю (готуються в соєвому соусі)

Що потрібно?

  • два кілограми реберець (свинячих);

  • сіль, цукор - по дві столові ложки;

  • перець чорний - пів чайної ложки;

  • помідори, огірки - по одному кілограму.

соус:

  • цукор - половинка столової ложки;

  • лимонний сік (з одного лимона);

  • соуси терияки і соєвий - по п'ятдесят міліграмів;

  • перець (кайенский) - одна чайна ложка;

  • часничок - три зубчики.

свинні ребра

Як приготувати:

1.    Реберця миємо й обсушуємо паперовим рушником. Сіль, цукор, перець з'єднуємо і ретельно змішуємо. Потім цією сумішшю натираємо реберця і залишаємо на півгодини.

2.    Далі приступаємо до приготування соусу. Цукор, лимонний сік, соуси (соєвий і теріякі), часник - з'єднуємо і ретельно перемішуємо.

3.    Отриману суміш ділимо на дві рівні частини. У реберцях робимо надрізи, і вливаємо в них половину отриманої суміші.

4.    Далі гарненько нагріваємо решітку і змащуємо маслом або жиром.

5.    Реберця кладемо на решітку і на вогні добре прожарювати. При цьому поливаємо другою половиною соусу.

6.    Овочі добре миємо й розрізаємо на великі шматки.

7.    Готові реберця поділяємо порційно, додаємо нарізані овочі.

Гомілки (курячі) (маринад - мед і материнка)

Що потрібно?

  • омілки - шість штук;

  • сіль / перець - на ваш смак;

  • салат - один пучок.

маринад:

  • оцет - дві столові ложки;

  • мед (рідкий) - три столові ложки;

  • паприка - половина чайної ложки;

  • часник - три зубчики;

  • соус табаско - дві-три краплі;

  • цибулини - дві штуки;

  • материнка - щіпка.

Гомілки курячі

Як приготувати:

1.    Гомілки ретельно вимити і висушити паперовим рушником.

2.    Далі робимо маринад. З'єднуємо рослинне масло, паприку, мед, сіль, материнку і табаско. Потім чистимо часник, цибулю, подрібнюємо і теж додаємо в загальний склад.

3.    Гомілки добре промазуємо маринадом і складаємо в посуд. Зверху закриваємо кришкою і ставимо години на два-три в холодне місце.

4.    Далі розігріваємо грати і промазуємо маслом. Курку прожарюємо до скоринки. Салатні листя моєму, сушимо і рвемо.

5.    Курячі гомілки викладаємо на салат і подаємо на стіл.

Скумбрія (маринад розмариновий)

Що потрібно?

  • скумбрія - п'ять штук;

  • розмарин - три гілки;

  • лимонний сік - чотири столові ложки;

  • масло (для обсмажування);

  • сіль / перець - на ваш смак.

Скумбрія

Як приготувати:

1.    Рибу потрібно випатрати / почистити, голову відокремити. Промиваємо і сушимо паперовим рушником.

2.    Далі добре притрушуємо сіллю, і залишаємо хвилин на п'ятнадцять. Потім зайву сіль струшуємо, і перчимо.

3.    Обриваємо листя з розмарину і товчемо в ступці. Потім з'єднуємо з соком лимона і однією склянкою води. Після заливаємо рибу цією рідиною і залишаємо на одну годину.

4.    Далі розігріваємо грати і промазуємо маслом. Дістаємо рибу, хребет видаляємо, і «розплющуємо». І обсмажуємо до апетитною скоринки.

Якщо серед ваших рідних і близьких є люди, яким не можна жирного м'яса, або ті, хто не їсть його зовсім, можна приготувати пісні страви, які припадуть їм до душі. Пропонуємо вам кілька відмінних рецептів.

Шампиньони на грилі

Що потрібно?

  • морква - дві штуки;

  • зелений горошок - одна банка;

  • рослинне масло - одна столова ложка;

  • печериці - 6 капелюшків;

  • сік лимонний - дві столові ложки

соус:

  • крохмаль, вершкове масло - по одній столовій ложці;

  • цибулина - великі, чотири шт .;

  • шампанське - сто міліграмів;

  • для оформлення та прикраси - зелень.

Шампіньон

Як приготувати:

1.    Капелюшки печериць заливаємо лимонним соком хвилин на двадцять. Грати розігріваємо, викладаємо капелюшки і смажимо три хвилини.

2.    Морквину заливаємо холодною водою, чекаємо, поки закипить, і варимо десять хвилин. Потім знімаємо з вогню, заливаємо моркву водою (холодної) і чекаємо поки охолоне. Потім чистимо і нарізаємо кубиками.

3.    Горошок перекидаємо на друшляк (щоб стекла рідина) і з'єднуємо з морквою.

4.    Далі робимо соус. Цибулю чистимо і подрібнюємо. У сотейник кладемо масло (вершкове), додаємо цибульку і томити на невеликому вогні хвилин п'ятнадцять. Як тільки цибуля стане прозорою, додаємо крохмаль і знову перемішуємо. В кінці вливаємо шампанське, і знову перемішуємо.

5.    Грибні капелюшки, попередньо охолоджені, начиняємо морквиною і горошком. І знову обсмажуємо хвилин десять.

6.    Викладаємо печериці разом з начинкою на тарілки, прикрашаємо зеленню і окремо подаємо соус (цибульний).

Кукурудза з чебрецем і помідорами

Що потрібно?

  • кукурузка - шість качанів;

  • чебрець, оливкова олія, мед - все по одній стіл. ложечці;

  • томати - близько одного кілограма;

  • сіль - на ваш смак.

Кукурудза на грилі

Як приготувати:

1.    З'єднуємо мед, чебрець, масло, сіль і вимішуємо. Гриль / грати розігріваємо до середньої температури.

2.    Початки перерізуємо навпіл і натираємо отриманою сумішшю.

3.    Кукурудзу кладемо на решітку і смажимо до готовності хвилин десять-п'ятнадцять. При цьому не забуваємо перевертати кожні чотири хвилини.

4.    Помідори заливаємо окропом і залишаємо на пів хвилини. Потім знімаємо шкірку, м'якіть подрібнюємо, солимо, перчимо на свій смак.

5.    Викладаємо на тарілки кукурудзу, зверху помідори і зелень.

02.11.2018

Повернення до списку